Εθνική ομάδα Παρασκήνιο: Η δικαίωση για το «Γ. Καραϊσκάκης»

Η ατμόσφαιρα στον αγώνα με την Ιρλανδία αποτέλεσε θέμα συζήτησης και στην ΕΠΟ και στα αποδυτήρια της Εθνικής. Η δήλωση του Ρότα για την ατμόσφαιρα αποτύπωσε τις σκέψεις όλων των διεθνών. Γράφει ο «τρελός… του χωριού»

Για το ντέρμπι με την Αγγλία στο ΟΑΚΑ βάζει πλώρη η Εθνική, έπειτα απ’ τη νίκη επί των Ιρλανδών  προχθές το βράδυ στο Καραϊσκάκη. Κάτω απ’ την έντονη συναισθηματική φόρτιση απ’ την απώλεια του Μπάλντοκ, οι διεθνείς έπιασαν για τουλάχιστον μία ώρα πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ούτε η κόπωση απ’ το ιδιαίτερα απαιτητικό ματς με τους Aγγλους στο Λονδίνο επηρέασε τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

Τους βοήθησε, βέβαια, η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο γήπεδο. Με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη απώλεια. Με στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Το σπίτι του Ολυμπιακού αποτέλεσε πραγματική έδρα για την Εθνική και δικαίωσε απόλυτα τη διοίκηση της ΕΠΟ, που αποφάσισε τη μετακόμιση απ’ την «ΑγιαΣοφιά».

Η δήλωση του Ρότα για την ατμόσφαιρα αποτύπωσε τις σκέψεις όλων των διεθνών. Μπορεί να μην ήχησε  και τόσο καλά στα Φιλαδέλφεια, αλλά ο Λάζαρος είπε την αλήθεια.

Και μόνο το γεγονός ότι όλο το γήπεδο φώναζε στο φινάλε «Μπάλντοκ, Μπάλντοκ», προφανώς και συγκίνησε τους παίκτες της Εθνικής

Προφανώς και δημιούργησε την απορία εάν γινόταν το ίδιο και σε άλλο γήπεδο. Για να μην τρέφουμε αυταπάτες, δεν νομίζω ότι στα Φιλαδέλφεια θα είχε δημιουργηθεί η ίδια ατμόσφαιρα.

Μην ξεχνάμε ότι στα ματς που έδωσε η Εθνική στην έδρα της ΑΕΚ, κάποιες θύρες έμειναν κλειστές. Με  απαίτηση της… αστυνομίας, όπως μάς ενημέρωναν αρμοδίως. Aραγε, αυτή τη φορά θα δινόταν άδεια για ν’ ανοίξει το πέταλο; Στο Καραϊσκάκη δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε η εκπληκτική ατμόσφαιρα, για την οποία μίλησαν ο Γιοβάνοβιτς κι οι διεθνείς, αλλά συζήτησαν και στην ΕΠΟ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News