Κροατία-Ελλάδα 3-2: Ατελής η σπουδαία προσπάθεια της Εθνικής Ελπίδων

Οι Έλληνες διεθνείς «κατέθεσαν την ψυχή τους» στην σημερινή αναμέτρηση με την Κροατία, έφτασαν κοντά στην ολική ανατροπή, ωστόσο ηττήθηκαν με 3-2 και έμειναν εκτός του Euro του 2025.

Η εθνική Ελπίδων ηττήθηκε σε μια συναρπαστική αναμέτρηση με 3-2 από την Κροατία, έδειξε ωστόσο ότι το εγχώριο ποδοσφαιρικό μέλλον προμηνύεται λαμπρό.

Ο 2 διεθνείς του Ολυμπιακού, ο Κωστούλας και ο Μπακούλας, ήταν οι διακριθέντες και οι σκόρερ της Εθνικής στον σημερινό αγώνα και αυτοί που έφτασαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μια ανάσα από την ολική ανατροπή.

Δυστυχώς, η ανατροπή δεν επετεύχθη ποτέ και η εθνική Ελπίδων αποκλείστηκε από το Euro του 2025.

Το φιλμ του αγώνα:

  • Η εθνική μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 7ο λεπτό απείλησε με δυνατό σουτ του Μουζακίτη, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Τσάβλινα.
  • Στο 16′ οι Κροάτες κατάφεραν να κάνουν γκολ τη δική τους πρώτη φάση με σουτ του Τσαβέντα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 34′ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Μπέλιο να πλασάρει ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι.
  • Η εθνική Ελλάδος αντέδρασε και έφερε το ματς στην ισοπαλία πριν οι 2 ομάδες «πάρουν την άγουσα» για τα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μουζακίτης εκτέλεσε κόρνερ που αξιοποίησε ο Κωστούλας για να κάνει με κεφαλιά το 2-1 ενώ στο 45+4′ ο Μπακούλας με υπέροχο τρόπο έκανε το 2-2.
  • Στο δεύτερο ημίχρονο μοιραίος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Κούτσιας, ο οποίος  έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε 48′ και 68′ για να ολοκληρώσει την ανατροπή της εθνικής Ελπίδων. Αρχικά ο Τσάβλινα τον νίκησε με σπουδαία επέμβαση, ενώ 20 λεπτά αργότερα ο επιθετικός των «Σικάγο Φάιαρ» έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτικό σημείο.
  • Δυστυχώς, για την εθνική τα όνειρα «έσβησαν» στο 76ο λεπτού της αναμέτρησης όταν ο Βούσκοβιτς με εύστοχη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2 .

ΚΡΟΑΤΙΑ: Τσάβλινα, Βάλινσιτς, Βούσκοβιτς, Πρπιτς (45’+1′ Μπάρζιτς), Χργκοβιτς (46′ Τσβιγιάνοβιτς), Μπέλτσαρ, Σόλτνο, Κατσαβέντα (64′ Τσρνατς), Βίντοβιτς (64′ Ζβόναρεκ), Ιβάνοβιτς (78′ Πάβιτς), Μπέλιο

ΕΛΛΑΔΑ: Μπαλωμένος, Αποστολόπουλος (78′ Κίτσος), Κωστής, Κωνσταντόπουλος, Κουτσογούλας, Κουρφαλίδης (84′ Μεταξάς), Μουζακίτης (55′ Καλογερόπουλος), Μπακούλας (78′ Τζίμας), Νιάρχος (55′ Ζουγλής), Κούτσιας, Κωστούλας

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News