Παναθηναϊκός Aktor: Στο… θολωμένο του μυαλό!

eurokinissi

Οι «πράσινοι» άφησαν την άμυνα τους στα αποδυτήρια, έδωσαν πολλά δικαιώματα στους Γάλλους να το πιστέψουν και έκαναν «φτηνά» λάθη. Το ντέρμπι με την Ρεάλ είναι μια άλλη ιστορία, αλλά δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση. Είναι ακόμα αρχή. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα τις περισσότερες φορές. Αν παρουσιαστείς συνεπής για ένα δεκάλεπτο και αυτό με αυξομειώσεις, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Ειδικά όταν συμμετέχεις στην Ευρωλίγκα η οποία πολλές φορές έχει χριστεί ως η διοργάνωση των εκπλήξεων και είναι απρόβλεπτη (μόνο ο Ερυθρός Αστέρας έχει κάνει το 3/3 και αν η Μονακό χάσει από την Μπαρτσελόνα, μόνο οι Σέρβοι θα καυχιούνται ότι είναι αήττητοι μετά από μόλις 3 αγωνιστικές). Πάμε στο… ψητό. Ο Παναθηναϊκός ήξερε τι να περιμένει και όμως δεν το έκανε. Ηξερε ότι έπρεπε να βγάλει ενέργεια στην άμυνα, να κόψει τον… βήχα των Γάλλων που δεν έχουν άγχος και τους νοιάζει μόνο να απολαύσουν το παραμύθι που ζουν, δικαίως. Ε… δεν το έκανε. Πήρε κάτω από την βάση για όσα παρουσίασε.

Η Παρί είναι μια ομάδα που ναι μεν έχει αγωνιστικό ταβάνι, αλλά αν της δώσεις θάρρος, τότε δεν έχει κανένα θέμα να σε «πληγώσει». Μαντέψτε! Ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις 3(!) ομαδικά φάουλ στα πρώτα 17’ «εφιαλτικά» λεπτά. Ναι, δεν είναι λάθος το νούμερο. Ετσι έδωσε δικαιώματα στους Γάλλους να «χτυπήσουν» στο τρανζίσιον (οι «πράσινοι» είχαν αργές επιστροφές σε πολλές φάσεις) και ταυτόχρονα δεν είχαν καλή δημιουργία, καλές αποστάσεις στην επίθεση. Τα περίμεναν όλα από τον Λεσόρ και λίγο από τον Μπράουν. Στην ουσία μόνο ο Λεσόρ ήταν δραστήριος καθώς ο Γάλλος ψηλός δεν είχε αντίπαλο για να τον περιορίσει, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος και ένας Λεσόρ δεν μπορεί να φέρει μια απόδραση έστω και αν αντίπαλος είναι η πρωτάρα Παρί.

Η Παρί είναι μια ομάδα που ναι μεν έχει αγωνιστικό ταβάνι, αλλά αν της δώσεις θάρρος, τότε δεν έχει κανένα θέμα να σε «πληγώσει». Μαντέψτε! Ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις 3(!) ομαδικά φάουλ στα πρώτα 17’ «εφιαλτικά» λεπτά. Ναι, δεν είναι λάθος το νούμερο

Ο Παναθηναϊκός ήταν σε κακό βράδυ και ειδικά στην άμυνά του ενώ έκανε πολλά «φτηνά» λάθη. Λάθη που δεν είναι του επιπέδου του, λάθη ενός… πρωτάρη και κατά συνέπεια προσγειώθηκε… ανώμαλα μετά το 2/2. Λάθη που του κόστισαν 21 ολόκληρους πόντους στην αναιμική του άμυνα. Και όταν εμφανίστηκε αυτή στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί ήρθε η αστοχία σε κρίσιμες φάσεις και φυσικά τα πολλά χαμένα ριμπάουντ ή αν προτιμάτε τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των παικτών της Παρί που είχε πιστέψει πως μπορούσε να κερδίσει τον πρωταθλητή Ευρώπης και αυτό το κίνητρο την κράτησε ψηλά μέχρι το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός Aktor δικαίως κατέθεσε ένταση για τη φάση στο 3.42 διότι δεν γίνεται να έχει δοθεί τεχνική ποινή στον Εργκίν Αταμάν (δικαίως διαμαρτυρήθηκε καθώς υπήρχε καθαρό φάουλ πάνω στον Μήτογλου ενώ νωρίτερα δεν υπάρχει κανένα φάουλ του Χουάντσο πάνω στον Σορτς, αντίθετα ο Αμερικανός γκαρντ έριξε αγκωνιά στον Ισπανό για να το εκμαιεύσει) και να μην έχει σταματήσει η φάση εκεί. Κατά συνέπεια κακώς δόθηκε έπειτα αντιαθλητικό φάουλ στον Ναν. Όπως και να έχει οι «πράσινοι» ορθώς έπραξαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταθούν εκεί γιατί αυτοί αδίκησαν τους εαυτούς τους και έκαναν δύσκολη τη ζωή τους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σε κακό βράδυ και ειδικά στην άμυνά του ενώ έκανε πολλά «φτηνά» λάθη. Λάθη που δεν είναι του επιπέδου του, λάθη ενός… πρωτάρη και κατά συνέπεια προσγειώθηκε… ανώμαλα μετά το 2/2. Λάθη που του κόστισαν 21 ολόκληρους πόντους στην αναιμική του άμυνα.

Και τώρα… Ρεάλ! Η ισπανική ομάδα μοιάζει να είναι ένα «πληγωμένο θηρίο». Ακούγονται πολλά ότι ο Ματέο δεν τα έχει καλά με μερικούς από τους παίκτες, ότι υπάρχει ήδη πίεση μετά από τις δύο ήττες στην Ευρωλίγκα και τις ισάριθμες στην Ισπανία. Προσωπικά αυτά τα ακούω… βερεσέ. Το θέμα είναι ένα και μοναδικό. Να πεισμώσει ο Παναθηναϊκός, να σκεφτεί καλά ότι είναι ακόμα αρχή και φυσικά να τα δώσει όλα στην Μαδρίτη. Δεν ξέρω αν θα νικήσει ή όχι το θέμα είναι να παρουσιάσει το μπάσκετ που γνωρίζει. Προφανώς και δεν υπάρχει λόγος ούτε για απογοήτευση ούτε υπήρχε λόγος για θριαμβολογίες μετά το 2/2. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News