Formula 1: Προς κατάργηση ο επιπλέον πόντος του ταχύτερου γύρου!

Η FIA, αποφάσισε την κατάργηση της απονομής του επιπλέον πόντου για τον ταχύτερο γύρο στη Formula 1, στη σύνοδό της στο Παρίσι την Πέμπτη (17/10).

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), κατά τη διάρκεια της συνόδου της στο Παρίσι υπό τον πρόεδρό της Μοχάμεντ μπιν Σουλαγέμ την Πέμπτη (17/10), αποφάσισε δύο σημαντικές αλλαγές για το 2025 στη Formula 1. Η πρώτη, είναι η κατάργηση της απονομής του επιπλέον πόντου στον οδηγό που κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο σε κάθε Grand Prix, ενώ η δεύτερη είναι η επέκταση της υποχρέωσης των ομάδων να παραχωρούν το μονοθέσιό τους σε νέους οδηγούς κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, από μία μόλις φορά σε δύο.

Στην ίδια σύνοδο, αποφάσιστηκαν κάποιες περαιτέρω αλλαγές αναφορικά με τους τεχνικούς και αγωνιστικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2026. Όσον αφορά το πρώτο κομμάτι, αυτές στοχεύουν στην ενίσχυση της απόδοσης των μονοθεσίων και στην προαγωγή του ανταγωνισμού στην πίστα, ενώ σχετικά με το δεύτερο σκέλος, ο στόχος είναι η «απλοποίηση και ο εκμοντερνισμός τους», όπως δήλωσε ο ίδιος ο μπιν Σουλαγέμ στο περιθώριο της συνόδου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News