Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Επιβεβαίωση της «μεγάλης αξίας» που αποδίδει η ΕΕ στη στρατηγική εταιρική σχέση της με το Μαρόκο

Αυτή είναι η τρίτη φορά, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ πριν από δύο εβδομάδες, που η ΕΕ επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στο υψηλότερο επίπεδο.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαίωσε σήμερα σε Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες «τη μεγάλη αξία» που αποδίδει η ΕΕ στη στρατηγική της εταιρική σχέση με το Μαρόκο.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του μαροκινού ειδησεογραφικού πρακτορείου MAP, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογράμμισε την ανάγκη διαφύλαξης και παραιτέρω ενίσχυσης των στενών σχέσεων με το Βασίλειο σε όλους τους τομείς της εταιρικής σχέσης Μαρόκου-ΕΕ.

Αυτή είναι η τρίτη φορά, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ πριν από δύο εβδομάδες, που η ΕΕ επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στο υψηλότερο επίπεδο.

Πράγματι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, επιβεβαίωσαν, σε κοινή δήλωση, τη δέσμευση του ευρωπαϊκού μπλοκ για περαιτέρω διατήρηση και ενίσχυση των στενών σχέσεων με το Μαρόκο σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με την αρχή «pacta sunt servanda».

Δέσμευση που εξέφρασε εκ νέου αυτή την εβδομάδα και ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, ο οποίος προήδρευσε του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, τονίζοντας την «τεράστια αξία» που αποδίδει η ΕΕ στη στρατηγική εταιρική σχέση με το Μαρόκο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News