ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Ιβάν, έχεις δουλειά ακόμα!

Το στραπάτσο με τον ΠΑΣ έδειξε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμα… αντισώματα μεγάλης ομάδας και απέχει από το να γίνει πρωταθληματικά ανταγωνιστικός. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος…

Το 4-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν σαν τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων. Ο Παναθηναϊκός εντυπωσίασε ως προς την έκταση του σκορ, αλλά δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός στη συνολική του εικόνα. Πάνω, όμως, στον ενθουσιασμό μίας ευρείας νίκης, η οποία σπανίζει στον Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών, ελάχιστοι στάθηκαν στις λεπτομέρειες. Και οι λεπτομέρειες είναι που ορίζουν τη μοίρα μίας ομάδας.

Οι “πράσινοι” πήγαν να παίξουν στους “Ζωσιμάδες” κόντρα σε μία ομάδα που δεν την είχαν διαβάσει όπως θα έπρεπε κυρίως σε ό,τι αφορά την αντίδραση που βγάζουν στο τακτικό κομμάτι. Και τούτο το γεύτηκαν από νωρίς όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολάρα και βραχυκυκλώθηκαν από το εξαιρετικό στήσιμο των παικτών του Μεταξά.

Για πρώτη φορά είδαμε τον Παναθηναϊκό σε συνθήκες… κυνηγητού. Κυνήγησε το σκορ, κυνήγησε τον ΠΑΣ, αλλά στο τέλος το μόνο που κατάφερε ήταν να κυνηγήσει τη σκιά του. Δεν κατάφερε ποτέ να μπει στην αναμέτρηση και τις απαιτήσεις αυτής και παρά τις αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τις προσπάθειές του από τον πάγκο να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος σε όλα του. Ακόμα και στον χαρακτήρα του στη διάρκεια του ενενηντάλεπτου.

Το απογοητευτικό με τους “πράσινους” δεν είναι η ήττα, είναι το γεγονός ότι είχε μπροστά του σχεδόν ένα ολόκληρο ματς για να πάρει έστω την ισοπαλία και δεν έβγαλε τίποτα στο χορτάρι που να δικαιώνει τις προσπάθειές του. Για τον απλούστατο λόγο πως δεν προσπάθησε. Οι δέκα τελικές, αλλά μόλις η μία προς την εστία είναι η απόδειξη του ποδοσφαιρικού ρητού “οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια”. Οι τελικές δεν ανησύχησαν τον αξιόμαχο ΠΑΣ, περισσότερο ανησύχησαν τον Γιοβάνοβιτς που είδε μία ακίνδυνη και άνευρη ομάδα να… αποδέχεται τη μοίρα του.

Δεν είναι άλλοθι ότι ο ΠΑΣ έπαιξε αμυντικά. Με τέτοιες ομάδες θα αναμετρηθεί κατά κύριο λόγο ο Παναθηναϊκός και σε αυτά τα προβλήματα πρέπει να βρει απαντήσεις. Δεν είναι κάθε μέρα… του Απόλλωνα.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι γνωστό. Με τις σημαντικότερες μεταγραφές να γίνονται στο… 90′ της περιόδου, ο Γιοβάνοβιτς είναι αναγκασμένος να δουλεύει για να “χτίσει” την ομάδα πάνω στα επίσημα παιχνίδια. Αν έρχονται τα αποτελέσματα τότε έρχεται και η ηρεμία. Η ηρεμία φέρνει χρόνο και ο χρόνος, όσο ανελέητος κι αν είναι, θα σε δικαιώσει. Αυτή τη στιγμή οι “πράσινοι” δεν έχουν ούτε ηρεμία ούτε χρόνο.

Μετά τον ΠΑΣ ακολουθεί ο Άρης. Back to back δύσκολες αποστολές για μία ομάδα που θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα και επιδιώκει να γίνει ανταγωνιστική. Για να γίνει πρωταθληματική έχει δρόμο ακόμα, κάθε πράγμα στον καιρό του. Το θέμα, όμως, είναι αν στον ποδοσφαιρικό οργανισμό θα δοθεί από τον κόσμο η απαιτούμενη στήριξη για να συνεχιστεί η δουλειά και να φανούν τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό.

Κακά τα ψέματα ο κόσμος ξενέρωσε με την ήττα του Σαββάτου. Πάνω στον ενθουσιασμό της πρεμιέρας, ήρθε το στραπάτσο με τον ΠΑΣ για να τον βυθίσει ξανά στον προβληματισμό και την εσωστρέφεια. Δεν θέλει και πολύ ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού να γυρίσει πάλι την πλάτη αν δει τα “ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News