Ολυμπιακός: Μια τέλεια παγίδα και μια τέλεια ευκαιρία

Το Ολυμπιακός – Λεβαδειακός είναι εξαιρετικά επικίνδυνο… αποδεδειγμένα, όμως – με σωστούς χειρισμούς – μπορεί να γίνει η ιδανική αρχή μιας σημαντικής περιόδου. Ωστόσο πρώτα νικάς και μετά… κερδίζεις.

Η θρυλική διακοπή εθνικών ομάδων του Οκτώβρη ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Λεβαδειακό σε ένα «Γ. Καραϊσκάκης» που αναμένεται θερμό, παρά τον υδράργυρο, που ουδεμία σχέση έχει με εκείνον της τελευταίας φοράς που έπαιξαν ποδόσφαιρο οι ερυθρόλευκες ριγωτές.

Κι αν το «θέλει προσοχή» αποτελεί συνηθισμένη και κλισέ ατάκα πριν από κάθε παιχνίδι μεγάλου με μικρό, στη σημερινή αποστολή ταιριάζει κάτι διαφορετικό:

Είναι η τέλεια παγίδα.

Στην πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί ξανά – πολύ πρόσφατα – σε αυτή τη θέση. Ηταν 15 Σεπτέμβρη όταν υποδεχόταν στο ίδιο γήπεδο τον Παναιτωλικό, μετά από δύο βδομάδες… διαίρεσης στις εθνικές ομάδες. Στο Φάληρο καταγράφηκε… παγκόσμιο ρεκόρ σεντρών, όμως η μπάλα δε μπήκε ποτέ στο πλεκτό και μία δύσκολη περίοδος 15 ημερών ξεκίνησε για τους Πειραιώτες.

Ασφαλώς, ουδεμία σχέση έχουν ως ομάδες ο – δεύτερος στην προσωρινή βαθμολογία – Παναιτωλικός με τον – ουραγό – Λεβαδειακό. Ουδεμία σχέση, όμως, είχε και «εκείνος» ο Παναιτωλικός των έντεκα στην περιοχή με την αποφασιστική ομάδα που βλέπουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Το «Καραϊσκάκης» είναι πάντα μία ειδική συνθήκη…

Εχει να κερδίσει

Ο Λεβαδειακός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κρύψει κάθε πιθανή κλειδαριά. Ενα γρήγορο γκολ σε αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα το ζητούμενο και ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί η… νύστα, που πιάνει τους ποδοσφαιριστές που παίζουν με τον τοίχο.

Η νίκη είναι μεν απαραίτητη, όμως μπορεί να αποδειχθεί και εξαιρετικά κερδοφόρα για τον Ολυμπιακό μπροστά στον κόσμο του. Η αποστολή μπορεί να μην περιέχει νέα ονόματα, κάποιον… Μπακούλα ή κάποια επιστροφή, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αφορμές για πιθανά ψυχολογικά «boost», λίγες μέρες πριν το ταξίδι στη Σουηδία και το ξεκίνημα μίας νέας περιόδου.

Αναλογιστείτε πόσο θα «έφτιαχνε» την ομάδα μία μεγάλη σε έκταση νίκη ή κάποια… εξιλέωση σε προσωπικό επίπεδο. Ενα γκολ από τον Κωστούλα (το μόνο που του λείπει) ή από τον Μουζακίτη… Μία καλή εμφάνιση από τον – αποδεδειγμένα ικανό, αλλά τρομερά ντεφορμέ – Βέλντε. Μία επίδειξη και κυρίως απόδειξη του Ολυμπιακού ότι μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημά του με τα χαμηλά μπλοκ και να βρει σκορ με συνέπεια. Μία «Λαμία» και όχι ένας «Παναιτωλικός»…

Σ’ αυτά τα ματς, όμως, πρώτα νικάς και μετά… κερδίζεις.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News