Ολυμπιακός: Η «μοναξιά» του Ελ Καμπί και η «βοήθεια»

Τα 13 γκολ του Ολυμπιακού σε 9 επίσημα μας και η ανάγκη ανεύρεσης του… παρτενέρ του Μαροκινού στο σκοράρισμα.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός άνοιξε τα ταμεία του για τα «μάτια» του Αγιούμπ Ελ Καμπί προσφέροντας στον Μαροκινό «αυτοκρατορικό» συμβόλαιο για να τον κρατήσει στα μέρη μας. Ο Ελ Καμπί που την περσινή σεζόν είχε γράψει ιστορία με τις επιδόσεις του και τα 33 γκολ που έβαλε όσα κάνεις άλλος σέντερ φορ με αυτή τη φανέλα σε μια αγωνιστική περίοδο, και που έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με όσα πέτυχε, ειδικά στο Κόνφερενς Λιγκ με αποκορύφωμα το «χρυσό» γκολ στο 116΄που χάρισε το βαρύτιμο τρόπαιο στους Πειραιώτες.

Δεν υπήρχαν και πολλοί που θεωρούσαν πως η κίνηση του Ολυμπιακού να πάει στην οικονομική υπέρβαση για τον Μαροκινό ήταν λανθασμένη. Και ο Ελ Καμπί φροντίζει ήδη με το… καλημέρα της τρέχουσας σεζόν να το αποδεικνύει. Έξι γκολ και μια ασίστ στις πρώτες εννέα συμμετοχές της σεζόν είναι για την φανέλα με το Νο «9» που συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Με την απόδοση του Ελ Καμπί να αποτελεί εγγύηση για την «ερυθρό- λευκη» επίθεση και να κάνει τον Μεντιλίμπαρ να αισθάνεται σίγουρος. Αυτή όμως είναι η μια πλευρά του νομίσματος.

Γιατί ο Ελ Καμπί με τα 6 γκολ που έχει πετύχει έως τώρα αποτελεί προφανώς τον πρώτο σκόρερ της ομάδας όμως βοήθεια ουσιαστικά στο σκοράρισμα δεν έχει. Και όταν αυτός δεν βρίσκει δίχτυα ο Ολυμπιακός δεν βρίσκει τον τρόπο για να παίρνει αυτό που θέλει.

Και αυτό για η συνολική επιθετική συγκομιδή των Κυπελλούχων Ευρώπης φτάνει τα 13 γκολ σε 9 επίσημα ματς. 10 στην Σούπερ Λιγκ και 3 στο Γιουρόπα Λιγκ, σε 7 και 2 αντίστοιχα ματς στις διοργανώσεις. Κάτι που σημαίνει πως ο Ελ Καμπί έχει πετύχει το 46,15% των γκολ του Ολυμπιακού έως τώρα. Εξαιρετικό για τον Μαροκινό αλλά συνολικά για τον Ολυμπιακό όχι και το καλύτερο που αν μη τι άλλο χρειάζεται την επίθεσή του σε καλύτερες επιδόσεις για να μην βρίσκει προβλήματα σε ματς όπως με τον Παναιτωλικό που πλήρωσε την δυστοκία του.

Φέτος ο Ολυμπιακός σκοράρει ως εδώ 1,44 γκολ ανά ματς όταν πέρσι έβαζε τέτοια εποχή 2,88. Φυσικά έχει σημασία ο υπολογισμός μιας σειράς δεδομένων: Ο Ολυμπιακός πέρσι πριν από αυτά τα ματς είχε δύο «προκριματικούς» γύρους στην Ευρώπη, άρα σαφώς μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Και βέβαια δεν είχε και το ίδιο πρόγραμμα.

Φέτος τα εντός έδρας παιχνίδια του είναι τέσσερα στα πρώτα εννέα, ενώ πέρσι έξι (μιας και είχε ξεκινήσει με 3/3 εντός στη Super League). Όπως και να έχει όμως είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται κα- λύτερες επιδόσεις επιθετικά και σίγουρα και άλλους παρτενέρ στο σκοράρισμα δίπλα στον Ελ Καμπί που συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή σεζόν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News