Σταύρος Γεωργακόπουλος: Γιατί όλοι οι «μεγάλοι» έχουν θέμα στο γκολ;

Κοινός παρονομαστής και των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου, είναι το γεγονός ότι σε θέσεις-κλειδιά αποκτήθηκαν νέοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα στον καθοριστικό τομέα του σκοραρίσματος.

Μσα σε διάστημα λίγων ημερών έχουν προκύψει ανάλογα ρεπορτάζ για λογαριασμό του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με αφορμή την επιθετική τους δυστοκία. Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι και οι τέσσερις μεγάλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ή μπορεί να ερμηνευθεί;

Οπως στη ζωή έτσι και στον αθλητισμό λίγα πράγματα είναι τυχαία. Η τύχη συνήθως βοηθά αυτόν που την κυνηγά, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία… Κοινός παρονομαστής και των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου στο θέμα του γκολ, είναι το γεγονός ότι σε θέσεις-κλειδιά αποκτήθηκαν νέοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα σε αυτόν τον καθοριστικό τομέα.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα αναμενόμενα γκολ μόνο από τον Ελ Καμπί, ο οποίος, παρότι πέρασε κι έναν τραυματισμό στο δάκτυλο, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Μέχρι τώρα, όμως, δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν σε αυτό τον τομέα εκείνοι που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, οι οποίοι ασφαλώς και δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Απλώς, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συντονιστούν με τους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παιχνίδια όπως το πρόσφατο 0-0 με τον Παναιτωλικό που να δημιουργούνται καμιά 30αριά τελικές και άλλα 70 γεμίσματα και να μην βρίσκεται κάποιος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Θα έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να δούμε από πότε θα αποκτήσουν μια συνέπεια στο σκοράρισμα παίκτες που το έχουν το γκολ, όπως οι Γιάρεμτσουκ, Βέλντε, Γουίλιαν, Μασούρας, ακόμη και ο Τούρκος Γιαζίτσι που περιμένει την ευκαιρία για το ντεμπούτο του.

Ανάλογη η κατάσταση στον ΠΑΟΚ που ενώ δημιούργησε τις προϋποθέσεις δεν μπόρεσε να βρει γκολ ούτε στα ντέρμπι με τον Αρη και Παναθηναϊκό, ούτε στην πρόσφατη εντός έδρας ήττα από τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Το πρόβλημα για τον Λουτσέσκου είναι κυρίως οι επιδόσεις των φορ του κι όχι των περιφερειακών. Οταν, όμως, μπλοκάρουν κι αυτοί, η ζημία είναι σημαντική…

Ο Παναθηναϊκός που επίσης έμεινε άσφαιρος σε μια σειρά σημαντικών αγώνων, πλέον θα κληθεί να παίξει για ένα διάστημα χωρίς το βαρύ πυροβολικό του που ακούει στο όνομα Φώτης Ιωαννίδης. Οσο για την ΑΕΚ, είναι αλήθεια ότι ο Πιερό έχει δώσει σημαντικές λύσεις σε αυτό το κομμάτι, αλλά όταν εκείνος δεν βρίσκει δίχτυα, οι γύρω του συνήθως δεν μπορούν να καλύψουν αυτή την αδυναμία. Θα έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα ισχύσει από εδώ και πέρα, καθώς πέρα από τη δουλειά που έγινε στο διάστημα της διακοπής, θα μετρήσει πολύ τι τι μπορούν να προσφέρουν στην αποτελεσματικότητα ορισμένα πρόσωπα που επιστρέφουν.

Οπως θα συμβεί στην ΑΕΚ με τον Λιβάι Γκαρσία και τον Μαρσιάλ, ή τον Γερεμέγεφ, ο οποίος μετά από λίγο καιρό ετοιμάζεται να πάρει ξανά φανέλα βασικού. Επίσης, για τον ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να επανέλθει ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος μπορεί να μην είναι σεσημασμένος εκτελεστής, αλλά τουλάχιστον έχει αποδειχθεί πολύ πιο ουσιαστικός από τις άλλες λύσεις που διαθέτει ο «Δικέφαλος» για την κορυφή. Απόψε που έχουμε και το μεγάλο ντέρμπι στην Αγιά-Σοφιά θα πάρουμε κάποιες πρώτες απαντήσεις…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News