ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-1: Πρώτη εκτός έδρας νίκη με λυτρωτή Τετέ - Συγκλονιστική αφιέρωση στον Μπάλντοκ

Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός, πήρε την αναγκαία νίκη στην έδρα του ΟΦΗ με 0-1 και πλέον μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη ηρεμία την συνέχεια. Συγκλονιστική αφιέρωση όλων των παιχτών στον Μπάλντοκ, στο γκολ του Τετέ.

Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός πέρασε με το διπλό από την έδρα του ΟΦΗ με 0-1, με πολύ όμορφο γκολ του Τετέ μόλις στο 6′, επιτρέποντας βέβαια στους γηπεδούχους ορισμένες μεγάλες φάσεις, τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Καλές συνεργασίες στην μεσαία γραμμή και ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας από την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, όμως έλειψε η καλή τελική πάσα, για να έρθουν και άλλα γκολ.

Ντεμπούτο για τον Γιώργο Νίκα με την φανελα του Παναθηναϊκού.

Η αναμέτρηση

Ο ΟΦΗ είχε μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ.

Πιο συγκεκριμένα, στο 6ο λεπτό ο Κώτσιρας κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, ο Τζούρισιτς τροφοδότησε τον Τετέ, ο οποίος με άμεσο και όμορφο τελείωμα στην κλειστή γωνία του , πρώην «πράσινου», Χριστογεώργου έκανε το 0-1.

Με την επίτευξη του τέρματος, άπαντες στον Παναθηναϊκό μαζεύτηκαν για να αγκαλιαστούν και να υψώσουν την φανέλα του εκλιπόντος συμπαίκτη τους, Τζορτζ Μπάλντοκ.

Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους, από τον επίσης πρώην «πράσινο», Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση δύο λεπτά αργότερα.

Στο 17ο λεπτό, ο Ντραγκόφσκι παραλίγο να υποπέσει σε ολέθριο σφάλμα, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα πόδια του, αλλά με σωτήρια επέμβαση, έσωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 23ο λεπτό, με τον Τετέ να τροφοδοτεί όμορφα τον Μπακασέτα, εκείνος να κάνει το παράλληλο γύρισμα με στόχο τον Γερεμέγεφ, όμως ο Λαμπρόπουλος ήταν εκεί για να αποσοβήσει τον κίνδυνο προ κενής εστίας.

Καλό σουτ του Μπακασέτα στο 35′, από μακρινή απόσταση, η μπάλα πέρασε άουτ.

Απίστευτη ευκαιρία των γηπεδούχων για να ισοφαρίσουν, με τον Γιουνγκ να κάνει φοβερή ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 47′ ήταν η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει, με τον Γκονθάλεθ να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση στο 56ο λεπτό, με τον Ντραγκόφσκι να έχει την απάντηση.

Σπουδαία στιγμή με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα για τον Παναθηναϊκό, με τον Αράο να προλαβαίνει την έξοδο του γκολκίπερ του ΟΦΗ μετά από κόρνερ του Μπακασέτα, αλλά την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Επικίνδυνο γύρισμα του Τετέ στο 72′, απομάκρυνε ο Χριστογεώργος.

Εξαιρετικός ο Νους για τον ΟΦΗ του Μίλαν Ράσταβατς, που εκκίνησε με ήττα την παρουσία του στον πάγκο των Κρητικών.

Καμία άλλη σπουδαία στιγμή μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (Αμπάντα 78′), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (Μπάκιτς 68′), Καραχάλιος (Αποστολάκης 89′), Φούντας (Ριέρα 68′), Νους, Σενγκέλια, Γιουνγκ (Σαλσέδο 78′).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Μλαντενοβιτς, Ινγκασον, Γεντβάι, Κώτσιρας, Αράο (Μαξίμοβιτς 79′), Μπακασέτας (Ουναΐ 80′), Τσέριν, Τετέ (Μαντσίνι 89′), Τζούρισιτς (Πελίστρι 61′), Γερεμέγεφ (Νίκας 79′)

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News