ΠΑΟΚ: Να φύγει ο Λουτσέσκου; Ούτε από τον ΠΑΟΚ φεύγει ούτε από την κορυφή!

Το δεκαπενθήμερο Λιουτσέσκου έκλεισε όπως ακριβώς άνοιξε. Με πρωταγωνιστή τον προπονητή που έχει βάλει την σφραγίδα του στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Πριν από δυο εβδομάδες ο Ραζβάν Λουτσέσκου έγινε πρώτο θέμα καθώς έκανε τον καθένα να ερμηνεύει με τον τρόπο που τον βόλευε τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

Από το βράδυ της Κυριακής, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ξανά στο προσκήνιο. Και αυτό έγινε διότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετοί ασχολήθηκαν με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η ΑΕΚ επέλεξε να δουλέψει επικοινωνιακά πως την 8η αγωνιστική παίζει με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, και όχι με τον ΠΑΟΚ.

Της βγήκε αυτό; Οχι. 100% όχι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα που αγώνα με τον αγώνα γίνεται δικιά του. Σιγά – σιγά βλέπουμε τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Μια ομάδα που ξέρει τι θέλει να κάνει, δεν φοβάται, προσπαθεί να βγάλει την ποιότητά της και σίγουρα βγάζει μέταλλο.

Ο ΠΑΟΚ, στις πρώτες του επισκέψεις στη «νέα» Νέα Φιλαδέλφεια ήπιε θάλασσα. Στις δυο τελευταίες πήρε ισάριθμες ισοπαλίες. Στη μια γύρισε από το 2-0 και στην άλλη προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε σχετικά γρήγορα αλλά δεν άφησε την ΑΕΚ να παίξει ως «γηπεδούχος» . Το γήπεδο δεν «κατηφόρισε» σε κανένα χρονικό σημείο, η έδρα δεν «έπαιξε μπάλα».

Ο Λουτσέσκου δεν άλλαξε τις αρχές του. Οι διεθνείς – Κόλεϊ, Καμαρά, Ντεσπόντοφ –  και όσοι δεν ήταν έτοιμοι – Κωνσταντέλιας –  έμειναν στον πάγκο. Τακτικά ο ΠΑΟΚ στάθηκε μια χαρά και αντιμετώπισε σωστά το πλάνο του Αλμέιδα.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια όντας πρώτος και έφυγε όντας πρώτος. Αυτό ήταν το Νο1 ζητούμενο.

Και για φινάλε. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει υπάρξει πόθος του Ολυμπιακού, τον Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ. Και ας βάζουν όσα «αλλά» θέλουν.

Γιατί θα τον ήθελαν στον πάγκο τους; Γι’ αυτό που είναι. Για όλα όσα είναι. Επαναλαμβάνω, για ΟΛΑ όσα είναι Ο Λουτσέσκου, λοιπόν, για όσους σκέφτηκαν κάποια στιγμή πριν από δυο εβδομάδες ότι μπορεί να φύγει από τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο δεν έφυγε από τον ΠΑΟΚ αλλά ούτε και από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δείχνει να βρίσκει την άκρη του. Πότε; Τώρα που πλησιάζουμε στο Νοέμβριο. Μα, ξέρει καλά τον εαυτό του, ξέρει το πόσο χρόνο θέλει για να νιώσει καλά. Για να κάνει τους παλιούς στο ρόστερ να ξαναβρουν τα πατήματά τους και να δείξει τους νεοφερμένους πως όσα τους λένε οι παλιοί του ρόστερ δεν είναι ούτε υπερβολές ούτε… παραξενιές.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, πολλοί στάθηκαν στις βαλίτσες. Είδαν το δέντρο . Ο Λουτσέσκου, με τον δικό του τρόπο, ήθελε να πει κάποια πράγματα. Πως τα ερμήνευσα εγώ που τον έχω φάει με το κουτάλι στο ρεπορτάζ και σε προετοιμασίες; «Ασε με να δουλέψω όπως ξέρω, σου έχω αποδείξει ποιος είμαι και τι κάνουν οι ομάδες μου».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News