Παναθηναϊκός: Είδαμε στην Κρήτη κάτι καινούργιο ή μία από τα ίδια;

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος μεν, αφελής σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού δε, όμως στην παρούσα φάση πρέπει πρώτα να μάθει να νικάει και μετά να… κερδίζει.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία ομάδα που θα κάνει… ζημιές και την φετινή χρονιά και κρατάει προφανώς τους τρεις βαθμούς, αλλά και την παρουσία του «πυραυλοκίνητου» Τετέ, από το «διπλό» στον ΟΦΗ (0-1).

Μια νίκη – ανάσα για τον Παναθηναϊκό, μετά από όσα έχει περάσει όλος ο οργανισμός των κυπελλούχων Ελλάδας με την τραγική απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ. Μια επιβεβλημένη νίκη, από αυτές που οφείλει να κάνει η ομάδα αν θέλει να επανατοποθετήσει το τρένο στις ράγες.

Βελτιωμένος σε ορισμένα τακτικά κομμάτια, όπως στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση (αν και εκεί υπήρχαν στιγμές με χαρακτηριστική καθυστέρηση), αλλά χωρίς φαντασία και αποφασιστικότητα στο επιθετικό τρίτο, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να απειλήσει περισσότερο, με βάση τις προϋποθέσεις που δημιούργησε, αλλά έδειξε για ακόμα μία φορά να του λείπει κάτι στην τελική προσπάθεια. 

Από την άλλη μεριά, επέτρεψε, σε ακόμα ένα παιχνίδι, να πραγματοποιήσει ο αντίπαλος αρκετές τελικές προσπάθειες, με τους Κρητικούς να έχουν σπουδαίες στιγμές για να βρουν κι εκείνοι ένα τέρμα στην αναμέτρηση. Ενδεικτικό των προαναφερθέντων, είναι οι 8 τελικές (4 στην εστία) των γηπεδούχων έναντι των 6 (3 στην εστία) των φιλοξενούμενων.

Ουσιαστικά, είδαμε σχεδόν μια απ’ τα ίδια από τους «πράσινους», που δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, αλλά τουλάχιστον πήραν την πολυπόθητη νίκη, σταματώντας, τουλάχιστον ως ώρας, το… πριόνισμα στην καρέκλα του Ντιέγκο Αλόνσο. 

Για μια ομάδα, που διαθέτει μεσοεπιθετικά ποδοσφαιριστές με εγνωσμένη ποιότητα, δεν γίνεται η μόνη πηγή κινδύνου να είναι ο Τετέ. Ο Βραζιλιάνος μοιάζει μια ταχύτητα πάνω απ’ όλους τους επιθετικογενείς παίχτες των «πρασίνων», με τον Μπακασέτα να προσπαθεί, αλλά να μην του… βγαίνει. Οι Πελίστρι και Ουναΐ δεν έχουν προσφέρει όσα θα μπορούσαν, βάσει βιογραφικού, ενώ ο Μαντσίνι μοιάζει να μην έχει μπει καν στην εξίσωση ακόμα. Φιλότιμος ο Γερεμέγεφ, που χθες δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα μέσα στο «κουτί».

Στο πρέσινγκ, υπήρξε αξιοσημείωτη πρόοδος, με το γκολ να προέρχεται από κλέψιμο του Κώτσιρα ψηλά, ενώ και η μεγάλη ευκαιρία με το γύρισμα του Μπακασέτα και το διώξιμο του Λαμπρόπουλου, έρχεται μετά από ανάκτηση της μπάλας από τον Τσέριν στο χώρο του κέντρου και γρήγορο τρανζίσιον.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και το «τριφύλλι» αναρριχήθηκε στους 12 βαθμούς και την 6η θέση του πρωταθλήματος, όντας το -5 από τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Αρη. Με τους «κιτρινόμαυρους» την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο καλείται να κάνει μία νίκη – δήλωση, αν θέλει να θεωρείται εκ των διεκδικητών του τίτλου.

Πριν απ’ αυτό, έρχεται η μεγάλη «μάχη» με την Τσέλσι, την ερχόμενη Πέμπτη στις 19:45 στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να… πάρει μαθήματα από την Εθνική Ελλάδας, ίσως ακόμα και να δει το βίντεο από τον εκτός έδρας θρίαμβο μέσα στην Αγγλία και να πορευτεί με παρόμοια τακτική προσέγγιση. Πρεσάρισμα ψηλά, ένταση, πίεση και άμεσες, κάθετες πάσες. Πρέπει να γίνει κυνικός.

Μέχρι τότε, κρατάει το «οξυγόνο» που του χάρισε το διπλό στην Κρήτη και συνεχίζει να πορεύεται με στόχο τις νίκες, μέχρι να μάθει να… κερδίζει.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News