Σταύρος Γεωργακόπουλος: Η εξήγηση για Ανδρούτσο και το ελληνικό πείραμα...

Ολα θα ήταν πολύ πιο απλά κι εύκολα, αν το μυαλό των περισσοτέρων απ’ όσους βρίσκονται καθημερινά στου Ρέντη δεν ταξίδευε νωρίτερα στη Σουηδία για τον δύσκολο μεθαυριανό αγώνα με αντίπαλο τη Μάλμε.

Oσο απλή είναι η ανάγνωση του 2-2 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό, τόσο πολλές είναι οι ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αγώνα. Ενας απλός παρατηρητής θα διαπιστώσει ότι οι  «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά, έφτασαν σχετικά εύκολα στο 2-0, ωστόσο, στη συνέχεια χαλάρωσαν κι έδωσαν στον αντίπαλο το δικαίωμα να μειώσει και να φτάσει τελικά στην ισοφάριση.

Ολα θα ήταν πολύ πιο απλά κι εύκολα, αν το μυαλό των περισσοτέρων απ’ όσους βρίσκονται καθημερινά στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη δεν ταξίδευε νωρίτερα στη Σουηδία για τον δύσκολο μεθαυριανό αγώνα με αντίπαλο τη Μάλμε. Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που συμβαίνει κάτι τέτοιο, άρα ένας έμπειρος τεχνικός, όπως ο Μεντιλίμπαρ, αφού έχει ξαναζήσει κάτι ανάλογο και στο 0-0 με τον Παναιτωλικό θα έπρεπε να έχει σφίξει εγκαίρως τα… λουριά.

Η αλήθεια είναι πως αν ο προχθεσινός αντίπαλος στο Φάληρο δεν ήταν μία ομάδα επιπέδου  Λεβαδειακού, αλλά μία επιπέδου ΠΑΟΚ, θα ήταν στην 20άδα και θα έπαιζαν πιθανότατα και ο Γουίλιαν κι ο Ζέλσον κι ο Ρέτσος. Ο κόουτς, ωστόσο, βλέποντας ότι οι δύο ξένοι προέρχονται από τραυματισμούς κι ο Ελληνας διεθνής από ενοχλήσεις προτίμησε να μη ρισκάρει. Καλά έκανε θα μπορούσε κάποιος να πει, αφού το ρόστερ του Ολυμπιακού μπορεί να καλύψει τέτοια κενά, ιδιαίτερα όταν έχει απέναντί του αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας.

Μέσα απ’ αυτό το παιχνίδι, ο «Μέντι» επιχείρησε να στείλει ορισμένα εσωτερικά μηνύματα για ν’ αφυπνίσει κάποιους παίκτες.

Δεν είναι τυχαία δηλαδή η συμμετοχή του Ανδρούτσου, ο οποίος προτιμήθηκε για τη θέση του Τσικίνιο αντί του Ολιβέιρα, που παρότι ήταν στον πάγκο δεν έπαιξε ούτε λεπτό. Ο κόουτς είδε ότι ο «Ανδρού» δούλεψε με πολύ μεγαλύτερη όρεξη στο διάστημα της διακοπής και προτίμησε να του δώσει την  ευκαιρία, στέλνοντας ένα μήνυμα και στον Πορτογάλο, που δεν χρησιμοποιήθηκε, αλλά και στον Γιαζίτσι που έμεινε εκτός αποστολής, ότι περιμένει ακόμη περισσότερα.

Στο προχθεσινό παιχνίδι, ο Μεντιλίμπαρ θέλησε να περάσει ένα ακόμη μήνυμα για όσους μπόρεσαν να το αντιληφθούν. Εδωσε την ευκαιρία σε έξι Ελληνόπουλα να πατήσουν το χορτάρι και να πάρουν χρόνο, δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη, παρότι δεν δικαιώθηκε σε έναν βαθμό. Πέρα απ’ τον Τζολάκη, που είναι βασικός όλη τη σεζόν, προτίμησε τον Ντόη αντί του Ρέτσου, διατήρησε στο αρχικό σχήμα τον πιτσιρικά Μουζακίτη, έδωσε θέση βασικού στον Μασούρα μετά τις γεμάτες του εμφανίσεις με την Εθνική, ενώ έφερε απ’ τον πάγκο και τον Κωστούλα και τον Ανδρούτσο, άλλα δύο παιδιά που προέρχονται απ’ τα σπλάχνα του συλλόγου.

Το σκεπτικό του ήταν σωστό, αλλά το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τις επιλογές σε γενικό πλαίσιο, παρότι τα Ελληνόπουλα πάλεψαν πολύ για να έρθει το νικηφόρο αποτέλεσμα. Αντίθετα, σημαντικές μονάδες όπως ο Ροντινέι κι ο Βέλντε δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο Βραζιλιάνος νόμιζε ότι παίζει πάλι εξτρέμ,  μαρκάροντας με τα μάτια, με αποτέλεσμα να εκθέσει και τον Ντόη απ’ τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο ο εξαιρετικά γρήγορος Ζίνι, ενώ ο Νορβηγός, παρότι έδωσε την ασίστ στον Τσικίνιο για το 1-0, έκανε τη μία λάθος επιλογή πίσω απ’ την άλλη, με αποτέλεσμα όλος ο πάγκος να ασχολείται μαζί του στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News