ΝΒΑ: Ο Γιάννης και οι διεκδικητές του τίτλου-Τζάμπολ τα ξημερώματα

Τζάμπολ στην 79η σεζόν του ΝΒΑ τα ξημερώματα, με Σέλτικς-Νικς (02:30, CS4) και Λέικερς-Τίμπεργουλβς (05:00, CS5).

Οι «Κέλτες» ρίχνονται στη μάχη για την υπεράσπιση του τίτλου στο ΝΒΑ με την ίδια ομάδα, αλλά με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις τραυματία για τουλάχιστον το πρώτο δίμηνο. Οι Τζέιλεν Μπράουν και Τζέισον Τέιτουμ θα ηγηθούν ως συνήθως στους πολυνίκες της λίγκας, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να προσπαθεί να επαναφέρει τους Μπακς, έστω, στην κορυφή της Ανατολής.

Ο τραυματισμός του σήμανε έναν ακόμα πρόωρο αποκλεισμό στα πλέι οφ (4-2 από την Ιντιάνα στον
πρώτο γύρο). Είναι υγιής, όχι όμως κι ο Κρις Μίντλετον… Νέος σούτινγκ γκαρντ του Μιλγουόκι, ο Γκάρι  Τρεντ. Στην ίδια περιφέρεια η μεγάλη μεταγραφή είναι του ΚαρλΑντονι Τάουνς στη Νέα Υόρκη. Πήρε και τον Μικέλ Μπρίτζες απ’ τους Νετς, πάει για πρωτάθλημα.

Καβαλίερς, Πέισερς και Μάτζικ αποτελούν ανερχόμενες δυνάμεις, οι δε Σίξερς έκαναν το έτερο «μπαμ» με την τοποθέτηση του Πολ Τζορτζ δίπλα στον Ζοέλ Εμπίντ και τα θέλουν επίσης όλα. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει και το Μαϊάμι των Τζίμι Μπάτλερ-Μπαμ Αντεμπάγιο, ενώ στο Σικάγο επιστρέφει μετά από δυόμισι χρόνια ο αποθεραπευθείς Λόνζο Μπολ!

Στη Δύση οι φιναλίστ Μάβερικς πρόσθεσαν στους Λούκα Ντόντσιτς και Κάιρι Ιρβινγκ της περιφερειακής γραμμής τον Κλέι Τόμπσον, που φοράει πρώτη φορά φανέλα που δεν γράφει Warriors πάνω της. Το Γκόλντεν Στέιτ ανανεώνεται μα έχει πάντα τον Στεφ Κάρι ηγέτη, ενώ η ακόμα πιο νεανική Οκλαχόμα του σούπερ σκόρερ Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ στοχεύει στην κορυφή.

Σ’ αυτήν θέλουν να επανέλθουν οι Νάγκετς του MVP Νικόλα Γιόκιτς, έχοντας πάντως τρύπα στο «2» μετά την αποχώρηση για Ορλάντο του Κεντέιβιους ΚόλντγουελΠόουπ. Η Μινεσότα πήρε ως αντιΤάουνς τον Τζούλιους Ραντλ, οι εξίσου δυνατοί Σανς έχουν πάντα Ντέβιν Μπούκερ και Κέβιν Ντουράντ. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς στους Λέικερς έχει συμπαίκτη τον γιο του, Μπρόνι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News