Ολυμπιακός Πετρούσεφ: Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα

Εφόσον οι ομάδες δεν είναι… τάγματα, η επιλογή του δανεισμού του Φίλιπ Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα ήταν η καλύτερη πιθανή. Τόσο για τον παίκτη, όσο και για τον Ολυμπιακό…

Αλλαγή ερυθρόλευκης, λοιπόν, όπως όλα δείχνουν για τον Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Σέρβος, που ήταν δυσαρεστημένος με τον ρόλο του και το έδειχνε περισσότερο μέσα από ότι έξω από το παρκέ, αναμένεται να επιστρέψει προσωρινά εκεί που λέει η καρδιά του. Στον άριστο Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Σέρβος το επικοινωνούσε ακόμα και στις συνεντεύξεις του: «Θέλω να είμαι κάπου που θα παίζω». Και είναι αδύνατο κανείς να τον κακολογήσει. Μιλάμε για έναν 24χρονο, που είναι βασικό στέλεχος της εθνικής Σερβίας. Για έναν μπασκετμπολίστα που στα… πολύ νιάτα του την έκανε για το NBA, δεν έπιασε και επέστρεψε για να γίνει πρώτος στο χωριό ή καλύτερα στη μικρή πόλη.

Ναι, η κτητικότητα που έβγαλε ο – πρόσφατα καμένος με τον χυλό – Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει λογική. «Θέλουμε επιλογές, η σεζόν είναι μεγάλη» Είναι, όμως… δε δουλεύει έτσι. Η παραμονή του ΜακΚίσικ, ας πούμε, έχει απόλυτη λογική γιατί ο Αμερικανός έχει κάθε λόγο να προσπαθήσει να γαντζωθεί από τον Ολυμπιακό, ώστε να οδεύσει μαζί του στη δύση. Αυτό δημιουργεί κίνητρο και ο «περιττός» γίνεται άσος στο μανίκι. Βάζει 39 πόντους σε δύο παιχνίδια.

Στα 24, μετά από ένα καλοκαίρι πλάι στον Γιόκιτς, οι φιλοδοξίες δεν περιορίζονται στην αναμονή για τους πρώτους τραυματισμούς. Θες να φανείς. Σεβαστό.

Η καλύτερη λύση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να αφήσει το αρχικό του πλάνο και να επιτρέψει στον Φίλιπ Πετρούσεφ να επαναπατριστεί. Η συνθήκη του δανεισμού και μάλιστα στη συγκεκριμένη ομάδα, όμως, είναι – δίχως υπερβολή – η ιδανική.

Ο Σέρβος πηγαίνει στην ομάδα της καρδιάς του, δηλαδή στο ιδανικό, για εκείνον, περιβάλλον. Θα είναι… αναντικατάστατος και αν ξεχωρίσει θα μπορέσει να ξεχωρίσει ως «σταρ». Όλα αυτά σε μία ομάδα που δεν είναι απλός κομπάρσος της Ευρωλίγκας, αλλά δείχνει από την πρεμιέρα πως θα προσπαθήσει μέχρι τέλους να σπάσει το ταβάνι της. Ο καπετάνιος, έμπειρος και άξιος εμπιστοσύνης.

Αν ξεχωρίσει, θα επιστρέψει στο λιμάνι θριαμβευτής. Οι μετοχές του 25αρη Πετρούσεφ θα είναι εκείνες ενός μπασκετμπολίστα με αποδεδειγμένη αξία στο ρόλο του μπροστάρη ομάδας της EuroLeague. Όχι ενός ταλαντούχου, που μπορεί και να περιοριστεί στον ρόλο του μπακ-απ.

Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα

Όπως είπαμε, θα ήταν ωραία αν οι ομάδες λειτουργούσαν όπως τα τάγματα. «Περισσότεροι στρατιώτες, μεγαλύτερη δύναμη». Δεν πάει έτσι. Ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να κρατήσει (φέτος) και τον Πετρούσεφ.

Ο μπασκετμπολίστας, εξαιρετικός. Η ζημιά, μικρή. Κάτοικοι Πειραιά είναι – τουλάχιστον – από τις αρχές της προηγούμενης σεζόν οι Αλεκ Πίτερς (4), Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Στην πορεία, έγιναν και οι Σάσα Βεζένκοφ και Μόουζες Ράιτ. Υπό κανονικές συνθήκες, μιλάμε για απόλυτη πληρότητα. Υπό συνθήκες τραυματισμών, η υπεροπλία στο «3», δεν αφήνει το «4» γυμνό.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ζήσει, φέτος, χωρίς τον Φίλιπ Πετρούσεφ. Μαζί του, πιθανότατα, δε θα μπορούσε. Τις ομάδες τις κάνουν οι προσωπικές φιλοδοξίες. Εκείνες που μπορούν να κάνουν τον Σέρβο, που ανήκει και θα ανήκε στους Πειραιώτες, το… next big thing των ψηλών του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News