Μεντιλίμπαρ: «Δεν μπορούμε στο ένα ματς να είμαστε συγκεντρωμένοι και σε κάποιο άλλο όχι»

Ξεκάθαρος ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Μάλμε.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Μάλμε στη Σουηδία για την 3η αγωνιστική του Europa League, για το στόχο του Ολυμπιακού, τι πρέπει να κάνει και σχολίασε τη γενικότερη εικόνα της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ:

«Να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Εάν δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, θα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσουμε. Εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και δυνατοί, έχουμε τις προϋποθέσεις για να νικήσουμε. Εάν όχι, δεν νομίζω ότι θα νικήσουμε».

Για την Μάλμε: «Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. είναι πρώτη στο σουηδικό πρωτάθλημα. Κάνει εξαιρετική δουλειά. Μας αρέσει που θα παίξουμε με εκείνους και αυτοί που θα παίξουν με εμάς. Πιστεύω ότι αύριο θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα κρίνει το παιχνίδι. Ίσως αυτός που θα σκοράρει πρώτος θα έχει ένα πλεονέκτημα για τη νίκη. Μέσα σε ένα παιχνίδι, όμως, μπορούν να συμβούν διάφορα πράγματα. Αυτός που θα εφαρμόσει αυτό που θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα είναι αυτός που θα κερδίσει το παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του: «Όσους και εάν έχω διαθέσιμους, θα παίξουν 11 + 5 που θα μπουν στη διάρκεια του αγώνα. Είναι καλό ότι δεν έχουμε απουσίες, όμως, σημασία έχει οι 11 που θα είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο να είναι συγκεντρωμένοι. Αύριο βέβαια πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να χάσει τη συγκέντρωσή του. Όσοι είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να κάνουν αυτό που ξέρουν».

Για το είναι προβληματική η νοοτροπία των παικτών του Ολυμπιακού: «Δεν είναι πρόβλημα συμπεριφοράς, ούτε ότι όλοι χάνουν τη συγκέντρωση τους ταυτόχρονα. Δεν έχουμε συλλογικό πρόβλημα. Πρέπει να γίνουμε πιο σταθεροί. Για να κερδίσει ένα πρωτάθλημα ή μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, πρέπει να είσαι πιο σταθερός. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να χάνεις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί. Να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορούμε στο ένα ματς να είμαστε συγκεντρωμένοι και σε κάποιο άλλο όχι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News