Παναθηναϊκός Aktor: Για αυτό είναι «κομβική» η παρουσία των... Ισπανών!

eurokinissi

Λορέντζο Μπράουν και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έχουν έναν λόγο παραπάνω για να συνεχίσουν στον ρυθμό που θέλουν και οι «πράσινοι» συνεχίζουν να ποντάρουν πολλά πάνω τους, ειδικά στη παρούσα φάση.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει την χαρά και την ευλογία να διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ με παίκτες διαφορετικών αγωνιστικών χαρακτηριστικών που μπορούν να του λύσουν τα χέρια, ανάλογα με τις συνθήκες των εκάστοτε αγώνων και αντιπάλων. Ο Τούρκος κόουτς έχει τη δυνατότητα να κρατήσει ψηλά τον ρυθμό, ακόμα και όταν βασικοί του παίκτες ή αν προτιμάτε παίκτες… κλειδιά δεν είναι ακόμα έτοιμοι. Να το κάνω πιο λιανά; Την δεδομένη χρονική στιγμή η παρουσία των… Ισπανών ή αν προτιμάτε, του Λορέντζο Μπράουν και του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έχει τη δική της σημασία. Ο ρόλος τους είναι ακόμα πιο σημαντικός, πιο «κομβικός», διότι πρέπει να συνεχίσουν να βγαίνουν πιο μπροστά.

Ας το κάνω ακόμα πιο… λιανά. Στην παρούσα φάση, είναι ξεκάθαρο πως ο ηγέτης της ομάδας, ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του στην περσινή επιτυχημένη σεζόν, ο Κώστας Σλούκας δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος. Τον επηρέασε και ο τραυματισμός του καλοκαιριού και είναι κάτι που το είπε και ο ίδιος. «Κάποιοι παίκτες, όπως κι εγώ, δεν βρισκόμαστε ακόμη στα καλύτερα στάδια επιπέδου λόγω ότι πέρασα ένα δύσκολο καλοκαίρι με τον τραυματισμό μου». Ο διεθνής γκαρντ δουλεύει κάθε μέρα ακατάπαυστα ώστε να εμφανιστεί πανέτοιμος και να βρει ρυθμό. Κάτι που είναι θέμα χρόνου να γίνει.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Λορέντζο Μπράουν μπορεί και έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να βγει περισσότερο μπροστά. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη ακόμα περισσότερο τον Αμερικανό γκαρντ με το ισπανικό διαβατήριο. Τον χρειάζεται ούτως ώστε να βοηθήσει το δημιουργικό-οργανωτικό-εκτελεστικό κομμάτι και ταυτόχρονα να μπορεί και ο Τζέριαν Γκραντ να έχει άλλες… σκοτούρες. Κυρίως στην άμυνα όπου είναι και το φόρτε του. Η εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ (22 πόντους, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα) ήρθε μετά το -1 στο ranking που είχε κόντρα στην Ρεάλ και τα μόλις 4’. Η παρουσία του 34χρονου Αμερικανού γκαρντ μέχρις ότου ο Κώστας Σλούκας να είναι 100% έτοιμος, θα είναι «κομβική» ούτως ώστε ο Παναθηναϊκός να παίρνει αρκετά από το πικ εν ρολ, αλλά και να μπορεί να έχει έξτρα οργάνωση με ηρεμία (θυμηθείτε την παρουσία του Μπράουν στην άμυνα ζώνης της Μπάγερν).

O Λορέντζο Μπράουν μπορεί και έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να βγει περισσότερο μπροστά. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη ακόμα περισσότερο τον Αμερικανό γκαρντ με το ισπανικό διαβατήριο. Τον χρειάζεται ούτως ώστε να βοηθήσει το δημιουργικό-οργανωτικό-εκτελεστικό κομμάτι και ταυτόχρονα να μπορεί και ο Τζέριαν Γκραντ να έχει άλλες… σκοτούρες.

Κεφάλαιο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ είναι σε άλλο… επίπεδο σε σχέση με πέρυσι. Βασικά είναι στο επίπεδο (με πολλά περιθώρια βελτίωσης). Εχει μπει φουριόζος για τα καλά στην αγωνιστική εξίσωση της ομάδας. Βοηθάει (και τον βοηθάει και η ομάδα σε αυτό) περισσότερο με τις κινήσεις του χωρίς την μπάλα και με τα «κοψίματά» του μέσα στη ρακέτα ενώ είναι περισσότερο «ζεστός» και από την περιφέρεια. Φυσικά η δουλειά του σε ριμπάουντ και άμυνα είναι καταπληκτική. Οι εμφανίσεις του Ισπανού ψηλού έχουν έρθει σε μια περίοδο στην οποία ο Ντίνος Μήτογλου είναι στα… ρηχά ή αλλιώς είναι «σβηστός».

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στην Ευρωλίγκα, ο Χουάντσο αγωνίζεται 23 λεπτά κατά μέσο όρο τη στιγμή που ο Ντίνος παίζει 10 λεπτά λιγότερα (κατά μέσο όρο) από τον συμπαίκτη του. Κάτι λογικό. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μήτογλου πέρυσι ήταν ασταμάτητος και κουβάλησε σε πολλά παιχνίδια τους «πράσινους» ενώ έπαιζε και για τον Χουάντσο που έψαχνε (κυρίως στην επίθεση) την προσαρμογή του. Φυσικά είναι θέμα χρόνου ο διεθνής πάουερ φόργουορντ να κάνει ξανά το δικό του… μπαμ και να επανέλθει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Μέχρι τότε υπάρχει η… ασφάλεια του τρομερού Χουάντσο που έχει δηλώσει «παρών» από την αρχή της σεζόν.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στην Ευρωλίγκα, ο Χουάντσο αγωνίζεται 23 λεπτά κατά μέσο όρο τη στιγμή που ο Ντίνος παίζει 10 λεπτά λιγότερα (κατά μέσο όρο) από τον συμπαίκτη του. Κάτι λογικό. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μήτογλου πέρυσι ήταν ασταμάτητος και κουβάλησε σε πολλά παιχνίδια τους «πράσινους»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News