Γιώργος Χελάκης: Ήρθε η ώρα να μπουν και οι νεοφερμένοι στην εξίσωση του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός: "Όαση" οι Γουίλιαν, Σέρτζιο Ολιβέιρα!

Στον «στίβο» των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων ρίχνεται σήμερα Πέμπτη (24/10, 22:00/Cosmote Sport 3) ο Ολυμπιακός, με το σύνολο του Μεντιλίμπαρ να στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στο τρίποντο.

Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τους παίκτες του να παίξουν επιθετικά με στόχο τη νίκη κόντρα σε ολόκληρη Άστον Βίλα εκτός έδρας, σιγά μην σκεφτεί κάτι διαφορετικό κόντρα στη Μάλμε. Απόψε το βράδυ στη Σουηδία ο κυπελλούχος Ευρώπης θα παίξει για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να πιέσει ψηλά και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που θα αφήσουν οι αντίπαλοι:

Ο Βάσκος τεχνικός των Πειραιωτών δεν πρόκειται να σκεφτεί κάτι άλλο επηρεασμένος από την κάκιστη εμφάνιση των παικτών στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Λεβαδειακό. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να συνέλθει η ομάδα του το ταχύτερο δυνατό. Ε, πιο γρήγορα από το παιχνίδι με την Μάλμε δεν γίνεται. Οι «ερυθρόλευκοι» άσχετα από τους έντεκα που θα παρατάξει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα παίξουν για τη νίκη. Όσο για το σύστημα ούτε εδώ πρόκειται εκπλαγούμε. Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να πιέσει ψηλά και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που θα αφήσουν οι αντίπαλοι. Μια άμυνα που έχει τους περισσότερους παίκτες των αντιπάλων πίσω από την μπάλα είναι σχεδόν άλυτος γρίφος για τον Ολυμπιακό. Μια άμυνα που θα βρεθεί με λίγους παίκτες πίσω από την μπάλα είναι ψωμί στο βούτυρο. Εκεί θα επιδιώξει να φέρει το παιχνίδι ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τεχνικός της Μάλμε δεν θα αγνοήσει αυτή την τακτική του Ολυμπιακού που έφτασε να του δώσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Είναι άλλο όμως να ξέρεις τι πρόκειται να σου συμβεί κι εντελώς άλλο το αν και πως μπορείς να το αποφύγεις. Η Μάλμε είναι από την φύση της επιθετική ομάδα. Το διαπιστώσαμε και στα δυο παιχνίδια που έδωσε με τον ΠΑΟΚ. Επιθετικά είναι δυνατή. Αμυντικά δεν τα καταφέρνει ανάλογα. Προκειμένου να επιτεθεί παίρνει ρίσκα στο παιχνίδι της. Μου φαίνεται απίθανο να αλλάξει την τακτική της απόψε το βράδυ. Ο Ολυμπιακός θα έχει περιθώρια να της κάνει την ζημιά στο ανοικτό γήπεδο αρκεί να μην αιφνιδιαστεί ο ίδιος αντί να αιφνιδιάσει την αντίπαλό του. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» ζήτησε και πάλι από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι. Θα έχει τους λόγους του για να επιμένει σε αυτή τη διατύπωση. Πάντως μόνο συγκεντρωμένους δεν θα έλεγες τους «ερυθρόλευκους» παρακολουθώντας το παιχνίδι τους με τον Λεβαδειακό. Με την συμμετοχή του Παναγιώτη Ρέτσου στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να λυθούν οι αδυναμίες που έκαναν μπαμ την περασμένη Κυριακή.

Να βοηθήσουν απόψε κι αυτοί που ήρθαν το καλοκαίρι:

Από εκεί και πέρα όλοι περιμένουν το απαραίτητο. Δηλαδή να βοηθήσουν ουσιαστικά όσοι και για όσο χρησιμοποιηθούν οι παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα. Αυτοί από τους οποίους ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει τίποτα ή σχεδόν τίποτα. Ήρθε η ώρα παίκτες όπως ο Γουίλιαν, ο Ολιβέιρα, ο Βέλντε, ο Γιάρεμτσουκ να δικαιολογήσουν την μεταγραφή τους και τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Είμαστε ήδη στο τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και στο τέλος του Οκτώβρη…

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News