ΠΑΟΚ - Πλζέν 2-2: Το έσωσε με το buzzer beater του Μπάμπα!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από την κόλαση του 0-2 του πρώτου ημιχρόνου στο 2-2 με δυο γκολ στο 84′ και δυο 94′, με την Πλζεν να έχει μείνει με 10 παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ με μεγάλη επιστροφή στο τέλος πήρε τον βαθμό (2-2) από τη Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα, σε ένα ματς, στο οποίο για 70’ έμοιαζε «υπνωτισμένος» αλλά με τα γκολ των Τισουντάλι και Μπάμπα πήρε τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο του Europa League.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό, η Πλζεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι με τον Αντού, ωστόσο για καλή τύχη του ΠΑΟΚ το γκολ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR ως οφσάιντ. Στο 7’ οι Τσέχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βίντρα, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ από πλάγια θέση τετ α τετ.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε περιοχή στο 10ο λεπτό αλλά το σουτ του Σάστρε δεν απείλησε τον Γεντλίτσκα. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά ωστόσο ο Δικέφαλος δεν ήταν επικίνδυνος για την εστία των Τσέχων. Την εικόνα τους αυτή οι παίκτες του Λουτσέσκου την πλήρωσαν στο 31’ όταν κι έμειναν πίσω στο σκορ. Ο Χάβελ ήταν ο σκόρερ σε μία φάση, που η «ασπρόμαυρη» άμυνα έχασε εντελώς τον ποδοσφαιριστή των Τσέχων.

Στο 39’ οι Τσέχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Βίντρα, ο οποίος σε κενή εστία μετά την επέμβαση του Κοτάρσκι πλάσαρε και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του. Το 0-2 ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με τον Δικέφαλο να έχει να ανέβει… βουνό για να διεκδικήσει κάτι. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να πιέσουν τους Τσέχους αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο διατηρούσαν τον έλεγχο του ματς. Στο 65’ ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την καλύτερη στιγμή του στον αγώνα αλλά ο Τάισον δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 70’ ο Ντουέ αποβλήθηκε και ο ΠΑΟΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Τσάλοφ στο 77’ και ο Κωνσταντέλιας στο 80’ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να ξαναβάλουν τον Δικέφαλο στο ματς. Στο 83’ ο Κοτάρσκι «έβγαλε» τετ α τετ και ένα λεπτό αργότερα ο Τισουντάλι μείωσε σε 1-2.

Ο Μαροκινός παραλίγο να ισοφαρίσει αμέσως μετά ενώ ευκαιρίες έχασαν Τσάλοφ και Κόλεϊ στο ασφυκτικό πρέσινγκ στα τελευταία λεπτά. Στο 90+3’ ο Μπάμπα ήταν αυτός, που έκανε το τελικό 2-2 με καρφωτή κεφαλιά για να χαρίσει στον ΠΑΟΚ τον πρώτο του βαθμό στη διοργάνωση.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (66’ Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο (76’ Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (58’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (66’ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (66’ Τισουντάλι)

Βικτόρια Πλζεν (Μίροσλαβ Κούμπεκ): Γεντλίτσκα, Γεμέλκα, Μάρκοβιτς, Ντουέ, Κάλβαχ, Σοϊκα (78’ Τσερβ), Σουλτς, Καντού, Χάβελ, Βίντρα (60’ Γίρκα), Αντού (73’ Χέιντα).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News