Ολυμπιακός: Πιρόλα και Κοστίνια... ηρεμούν τον Μεντιλίμπαρ

Οι δύο – ως τώρα – εξαιρέσεις στο μεταγραφικό καλοκαίρι του Ολυμπιακού, βγάζουν τον Μεντιλίμπαρ από τον πανικό του τραυματισμού του Ορτέγκα.

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα ισόπαλος με τη Μάλμε και ο Φρανσίσκο Ορτέγκα έχει πέσει στο χορτάρι και ζητά αλλαγή. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κοίτα στον πάγκο και δεν βλέπει… κανέναν. Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι προπονητές είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, ιδίως όταν επιλέγουν ένα ρίσκο, όπως το να μεταβούν στη Σουηδία με ένα μόνο αριστερό μπακ.

Ο Λορένζο Πιρόλα, λοιπόν, σηκώνεται και φορά τα παπούτσια του αριστερού οπισθοφύλακα. Μια θέση άγνωστη για εκείνον μεν, παρεμφερής με εκείνη που κατείχε στο Σαλέρνο δε, κυρίως υπό τις οδηγίες του Πάουλο Σόουζα, αλλά και του Νταβίντε Νικόλα. Ακραίος στόπερ σε τριάδα, γνώριμος με τα μέτρα αριστερά της περιοχής. Για 67′ αγωνιστικά λεπτά, ουδείς αντιλαμβάνεται ότι ο κύριος με τη στολή του αριστερού μπακ είναι στόπερ.

Ο Λορέντζο Πιρόλα κάνει ακόμα μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, όπως αξιοπρεπέστατη είναι και η γενικότερη παρουσία του στους πρώτους μήνες στο λιμάνι. Ο Ολυμπιακός δικαιώνεται για την επιλογή του να επενδύσει σε εκείνον, παρότι γνώριζε ότι πιθανώς δε θα ήταν βασικός. Εκείνος… έστειλε δανεικό τον Νέλσον Αμπι, παρά τα καλά δείγματα στα φιλικά. Να σημειωθεί ότι ο Άγγλος βρίσκεται – δυστυχώς – σταθερά μεταξύ πάγκου και εξέδρας στη Σουόνσι.

Όταν ο Πιρόλα πέφτει με τη σειρά του στο χορτάρι και δηλώνει ανήμπορος να συνεχίσει (ευτυχώς ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός), ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιλέγει πολύ έξυπνα να βαφτίσει τον Κοστίνια… Κίνι.

O εργατικός Πορτογάλος, που είναι – μακράν – ο πιο σταθερός αμυντικά οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού, περνά στο αριστερό άκρο της άμυνας και από εκεί βγάζει τον Ελ Καμπί σε θέση εκτέλεσης με φανταστική μεγάλη κάθετη.

Ασφαλώς, ούτε ο Κοστίνια, ούτε και ο Πιρόλα είναι κανονικά αριστερά μπακ…

Η απουσία εβδομάδων του Ορτέγκα θα στοιχήσει αναμφισβήτητα στον Ολυμπιακό, όμως ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει λόγο να… απελπίζεται, παρότι δε διαθέτει κάποιον ισάξιο αναπληρωματικό με τη θέση να είναι η φυσική του.

Πιθανότατα δε θα φοβηθεί να χρησιμοποιήσει σε παιχνίδια του πρωταθλήματος τον Αποστολόπουλο (που ήταν βασικός κόντρα στον Ατρόμητο), ενώ οι δύο που χρησιμοποιήθηκαν στο Μάλμε, και αποτελούν τις μοναδικές καλοκαιρινές μεταγραφές που περνούν τη βάση, θα καλύψουν το κενό σε ντέρμπι και ευρωπαϊκά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News