Άκης Μάντζιος: «Δεν θα επηρεάσει τη ποδοσφαιρική μας λογική η κορυφή στην βαθμολογία»

Ο προπονητής του Άρη μίλησε στην κάμερα της Cosmote για το επικείμενο σπουδαίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (Κυριακή, 27/10, 18:00), κάνοντας αναφορά στον τρόπο διαχείρισης της πίεσης της πρώτης θέσης.

Ο Άρης προετοιμάζεται για το μεγάλο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (Κυριακή, 27/10, 18:00) με τον προπονητή της ομάδας, Άκη Μάντζιο, σε δηλώσεις του στην Cosmote TV να αναφέρει ότι η «άνοδος» του συνόλου του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δεν θα αλλάξει το ποδοσφαιρικό σκεπτικό του για το επικείμενο παιχνίδι με το «τριφύλλι».

Οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου:

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: “Είναι ένα ντέρμπι, ένα παιχνίδι δύσκολο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι’ αυτό”.

Για την κατάσταση που περιμένει τον Παναθηναϊκό: “Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Βεβαίως, είναι στην ομάδα πολλοί καινούργιοι παίκτες κι ένας καινούργιος προπονητής, αλλά, όπως και να έχει, θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο”.

Για το αν είναι οδηγός για τον Άρη οι νίκες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: “Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Εμείς σε αυτά τα δύο ντέρμπι δείξαμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, που σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Αυτός είναι ο οδηγός μας και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπως κι η εικόνα που είχαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια που παίξαμε”.

Για την αυτοπεποίθηση που έχει χτίσει η ομάδα με τις σερί νίκες: “Όπως έχουμε πει, κάθε νίκη δίνει αυτοπεποίθηση. Πολύ περισσότερο, όταν οι νίκες είναι συνεχόμενες. Παραταύτα, όμως, πρέπει να είμαστε πολύ προσγειωμένοι. Να έχουμε και στη συνέχεια την ίδια σοβαρότητα και την ίδια συμπεριφορά, που έχουμε το τελευταίο διάστημα, γιατί το πρωτάθλημα είναι ακόμη στην αρχή κι έχει πολύ δρόμο. Έχοντας σταθερότητα, μπορούμε να διεκδικούμε πράγματα”.

Για το πώς έχει επηρεαστεί η ομάδα που είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας: “Δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό μας η πρώτη θέση που βρίσκεται η ομάδα τώρα. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα. Πρέπει κάθε φορά να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις του ερχόμενου αντιπάλου κι αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει. Βεβαίως, η πρωτιά μάς ικανοποιεί, αλλά δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο που εργαζόμαστε και συμπεριφερόμαστε”.

Για τα σερί παιχνίδια που ακολουθούν: “Κάνουμε έναν σχεδιασμό για αυτά που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας, όμως, θα δούμε ένα ένα τα παιχνίδια. Να τελειώσουμε με το καλό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και μετά θα σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλο”.

Για το αν η ομάδα θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα: “Είμαστε καλά μέχρι στιγμής. Και ο Φαμπιάνο, που έχασε κάποιες προπονήσεις λόγω ίωσης, πιστεύω ότι θα είναι μαζί μας”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News