ΠΑΟΚ: Ψάχνει μια νίκη - σημείο αναφοράς

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει σε ντέρμπι αλλά και σε κανέναν από τα ματς της League Phase του Europa League

Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League έχει δυσκολέψει από τη στιγμή που ο απολογισμός μετά των δυο εκ των τεσσάρων εντός έδρας αγώνων για τη League Phase είναι ένας βαθμός, κάτι που σημαίνει πως με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, θα χρειαστούν άλλοι εννιά βαθμοί στους εναπομείναντες πέντε αγώνες για να βρεθεί ο Δικέφαλος στην πρώτη 24άδα της βαθμολογίας.

Αυτό όμως που ουσιαστικά λείπει από τον ΠΑΟΚ φέτος είναι μια νίκη – «σημείο αναφοράς». Σίγουρα θα μπορούσε να είναι αυτή που χάθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας με αντίπαλο τη Μάλμε, που θα έδινε στους πρωταθλητές το δικαίωμα να διεκδικήσουν την πρόκριση στη league phase Champions League μέσω της παρουσίας στα play off. Ακολούθησαν τα τρία ντέρμπι για το πρωτάθλημα με Παναθηναϊκό και Αρη στην Τούμπα, και την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, με τον ΠΑΟΚ να έχει απολογισμό δυο βαθμούς από τους συνολικά εννιά που διεκδίκησε, ενώ στην Ευρώπη και στη league phase του Europa league ο απολογισμός είναι ένας βαθμός μετά από τρεις αναμετρήσεις.

Ολα αυτά τη στιγμή που ακόμα και χωρίς νίκη σε ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τον συγκάτοικό του – τον Αρη – να βρίσκεται εκεί λόγω της νίκης του στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι ασπρόμαυροι ψάχνουν τα πατήματά τους, κάτι που ξεκάθαρα τονίζει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου και μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο το έχει επικοινωνήσει αυτό έχει φέρει αρκετή συζήτηση, με τελευταία την «περιβόητη» συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με αντίπαλο τον Λεβδαειακό όταν και σηκώθηκε αρκετή «σκόνη» η οποία και «κάθισε» στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News