Ρεάλ Μαδρίτης: «Καταδικάζουμε ρατσιστικές συμπεριφορές και χειρονομίες που δέχτηκαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα»

Η Ρεάλ Μαδρίτης με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τα περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς που δέχτηκαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα στο Clasico του Σαββάτου (27/10).

Η Ρεάλ Μαδρίτης καταδίκασε σήμερα (27/10) την ρατσιστική συμπεριφορά αρκετών από τους οπαδούς της, εναντίον των παικτών της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ και Αλεχάντρο Μπαλντέ, κατά την διάρκεια του Clasico στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, που έληξε με θριαμβευτική νίκη 4-0 των Καταλανών.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάζει σθεναρά κάθε είδους ρατσιστική, ξενοφοβική ή βίαιη συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό και λυπάται βαθύτατα για τις προσβολές που παρατηρήθηκαν εχθές το βράδυ από κάποιους οπαδούς σε μια από τις γωνιές του γηπέδου», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάρτηση των Μαδριλένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε την ανάρτηση:

Οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης, διαβεβαίωσαν παράλληλα, ότι «άνοιξαν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών αυτών των αποτρόπαιων και απεχθών προσβολών, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα πειθαρχικά και νομικά μέτρα».

Η Ισπανική Football League, που επίσης καταδίκασε τις «ρατσιστικές προσβολές και χειρονομίες που δέχθηκαν οι Καταλανοί παίκτες», ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει καταγγελία και επαναλαμβάνει την δέσμευσή της για «εξάλειψη κάθε ρατσιστικής συμπεριφοράς εντός και εκτός των γηπέδων».

Σημειώνεται ότι παρά τα μέτρα που έλαβε η La Liga και τις ολοένα και πιο αυστηρές κυρώσεις από συλλόγους και Αρχές, το ισπανικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να μην μπορεί να απαλλαγεί από τον ρατσισμό στα γήπεδά του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News