ΤΟΜΑΣ ΓΟΥΟΚΑΠ: «Μαθαίνω από τον Σλούκα, του κάνω ερωτήσεις για τα πάντα»

Ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε για τη συνεργασία του με τον Κώστα Σλούκα, το περίφημο κλέψιμο στο ματς Ζάλγκιρις-Ολυμπιακός που είχε «σκοτώσει» τους «ερυθρόλευκους», αλλά και την απόφαση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να του δώσει τα ηνία της θέσης «1».

Είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά του φετινού Ολυμπιακού και εν πολλοίς η απόδοσή του θα καθορίσει το αγωνιστικό «ταβάνι» των «ερυθρόλευκων».

Ο λόγος για τον Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο «Basketnews» αναφορικά με το νέο κεφάλαιο που ανοίχθηκε στην καριέρα του.

Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ μίλησε μεταξύ άλλων για την αγαστή συνεργασία του με τον Κώστα Σλούκα στο διάστημα της προσαρμογής του, το «βάπτισμα του πυρός» από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη θέση «1», κατά την κοινή τους θητεία στη Ζάλγκιρις Κάουνας, αλλά και το κλέψιμο πάνω στον Κώστα Σλούκα στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Κάουνας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της περσινής EuroLeague, που σε μεγάλο βαθμό είχε εξανεμίσει τις ελπίδες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα για πρόκριση στα Playoffs της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το περιβόητο κλέψιμο πάνω στον Σλούκα: «Να κάνω ένα κλέψιμο έτσι, σε έναν παίκτη αυτής της ποιότητας, με ένα παιχνίδι σε κομβικό σημείο, όχι μόνο αμυντικό παιχνίδι, αλλά ίσως το μεγαλύτερο παιχνίδι της ζωής μου».

Για την απόφαση του Γιασικεβίτσιους να του δώσει το κουμάντο της θέσης «1»: «Όπως έλεγα σε κάποιον για εκείνη την εποχή, αν αυτό πήγαινε χειρότερα για μένα, τότε ποιος ξέρει αν θα συνέχιζα να παίζω μπάσκετ».

Για τη συνεργασία του με τον Κώστα Σλούκα: «Κοιτάζεις έναν παίκτη σαν αυτόν, παίζει 12-13 χρόνια. Η γνώση που έχει αποκτήσει είναι πολύ ανώτερη από τη δική μου, έτσι μαθαίνω από αυτόν και του κάνω συνεχώς ερωτήσεις. Και μετά επίσης ξέρω ότι είναι εδώ για ένα χρόνο, οπότε είναι σημαντικό για μένα να μου δώσει συμβουλές και κατευθύνσεις στο σύστημα. Και είμαι πολύ χαρούμενος που είναι ανοιχτός και δεκτικός σε αυτό».

Για την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη και την EuroLeague: «Έχω αλλάξει πολύ σαν παίκτης. Η πρώτη μου σεζόν στην Ευρώπη ήταν τρελή. Η ταχύτητα και η αθλητικότητα των παικτών αλλά και το μέγεθος ήταν κάτι που δεν είχα συνηθίσει και μου έκανε εντύπωση. Μετά συνηθίζεις. Απέκτησα αυτοπεποίθηση και πλέον νιώθω πολύ άνετα. Σκεφτόμουν πριν λίγο καιρό πως ξεκίνησα. Το τάιμινιγκ είναι πολύ σημαντικό».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News