Παναθηναϊκός - Αρης 1-1: Ορθιος ο Αρης στο ΟΑΚΑ - «Χ»αμένη ευκαιρία για τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προηγήθηκε με τον Τετέ στο 32′, όμως ο Αρης κατάφερε να βρει το γκολ με τον Μορόν, στην μοναδική μεγάλη του στιγμή και να πάρει τον πολύτιμο βαθμό στο ΟΑΚΑ.

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Παναθηναϊκός και Αρης, μετά το 1-1 του ΟΑΚΑ. Ο Τετέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 32′, με τον Μορόν να ισοφαρίζει στο 70ο λεπτό, στην μοναδική μεγάλη στιγμή των φιλοξενούμενων.

Βαριά άρρωστη η ομάδα του Αλόνσο, ο οποίος θεωρητικά προετοίμαζε την ομάδα για αυτό το παιχνίδι εδώ και μία εβδομάδα, αφήνοντας στην… άκρη το ματς με την Τσέλσι, αλλά δεν κατάφερε ούτε τώρα να κερδίσει.

Στην πρώτη μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης, μόλις στο 2′, ο Μορόν μοίρασε έξοχα στον Ντιαντί, ο οποίος έκανε την προσποίηση στον Μλαντένοβιτς, αλλά ο Γεντβάι έβαλε το «στοπ» με καίρια παρέμβαση, από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 4ο λεπτό, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Γερεμέγεφ να κλέβει την μπάλα κοντά στην περιοχή του Αρη κι ενώ είχε καθαρή πάσα στον επερχόμενο Μπακασέτα, να επιλέγει να πλασάρει μόνος του, με τον Κουέστα να μπλοκάρει.

Εξαιρετική κάθετη πάσα του Τετέ στην πλάτη της άμυνας στο 9′, με τον Βαγιαννίδη να σπάει σωστά την μπάλα στον Μπακασέτα, το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα.

Στο 16ο λεπτό, μετά από επέλαση του Βαγιαννίδη από τα δεξιά και μονομαχία με τον Φρίντεκ εντός περιοχής, ο Ελληνας δεξιός οπισθοφύλακας βρέθηκε στο έδαφος, με τους «πράσινους» να ζητούν πέναλτι, αλλά τον Τσβάιερ και τον VAR να διατάζουν την συνέχιση του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 32′, μετά από συνεργασία του Μπακασέτα με τον Τετέ, με τον Βραζιλιάνο πλάγιο επιθετικό να βρίσκεται απέναντι στον Κουέστα και με ψύχραιμο τελείωμα με το… μυτάκι, να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-0.

Η κεφαλιά του Ινγκασον, μετά από κόρνερ του Μπακασέτα που πέρασε άουτ, ήταν η τελευταία φάση του αγώνα.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, άνηκε στους γηπεδούχους, που με πολύ όμορφη συνεργασία των Μπακασέτα και Τετέ, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, με τον Βέλεθ να κόβει τον Γερεμέγεφ προ κενής εστίας.

Από το κόρνερ που προήλθε από την προαναφερθείσα φάση, ο Αράο από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Ακόμα μία φάση για τον Παναθηναϊκό, με τον Μπακασέτα να περνάει πολύ όμορφη κάθετη πάσα στον Γερεμέγεφ, εκείνος να νικιέται από το τάκλιν του Βέλεθ και τον Τετέ να προσπαθεί να απειλήσει από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 57ο λεπτό, ο Χουάνκαρ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Φρίντεκ, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να χειροκροτεί τον Ισπανό, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ομάδα, τα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του.

Λίγο αργότερα, είχαμε την επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη στους αγωνιστικούς χώρους, μετά τον τραυματισμό του, με τους φίλους της ομάδας να του επιφυλάσσουν θερμό καλωσόρισμα.

Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μπακασέτα, με τον Ιωαννίδη να φεύγει στον χώρο αλλά να χάνει χρόνο και να πλασάρει πάνω στον Κουέστα.

Στο 68′, μετά από όμορφη εναλλαγή της μπάλας από τους παίχτες των γηπεδούχων, ο Τετέ σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Κουέστα να μπλοκάρει.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εδραιώσει το προβάδισμά του στο καλό διάστημα που είχε και ο Αρης το εκμεταλλεύτηκε αυτό, ισοφαρίζοντας στην πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή του στο ματς.

Ο συνήθης ύποπτος, Μορόν, εκτέλεσε άψογα από το ύψος της μεγάλης περιοχής με δυνατό, συρτό σουτ, κάνοντας το 1-1 στο 70ο λεπτό.

Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 81′, με τον Ιωαννίδη να κάνει τρομερή ατομική ενέργεια αλλά να νικιέται σε τετ α τετ από τον Κουέστα με τα πόδια.

Η τελευταία μεγάλη στιγμή του ματς, ήταν το φαλτσαριστό σουτ του Τζούρισιτς που πέρασε μόλις άουτ στις καθυστερήσεις.

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News