ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2: Ζεστέντ και... VAR χάρισαν την νίκη στα «καναρίνια»

O Ατρόμητος υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι, με το ματς να παίρνει… φωτιά τα τελευταία λεπτά και τους φιλοξενούμενους να «κλέβουν» τους τρεις βαθμούς στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα

Το ματς ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να απειλεί από τρεις σερί στατικές φάσεις ενώ η ωραία ενέργεια του Κλωναρίδη μόλις στο 6′, κατέληξε άουτ. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Καρέλη ο οποίος όμως κόπηκε από τον Χατζηισαΐα, με τις δύο ομάδες να έχουν μπει πολύ δυνατά.

Ο «πονοκέφαλος» για τον Ατρόμητο ξεκίνησε νωρίς, αφού μόλις στο 15΄το ματς διεκόπη, καθώς ο Χατζηισαϊας τραυματίστηκε και χρειάστηκε να βγει αλλαγή. Το παιχνίδι βρήκε και πάλι τον ρυθμό του με τον Παναιτωλικό να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 18′. Ο Ατρόμητος κέρδισε φάουλ σε καλή θέση λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου, χωρίς ωστόσο να την αξιοποιεί, με το σουτ του Μουνίθ να χτυπά στο τείχος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η ενέργεια του Λούι δεν ανησύχησε τον Πίριτς. Ο ίδιος πάικτης, αποδείχτηκε σωτήριος, απομακρύνοντας παράλληλη του Κλωναρίδη, που πιθανά θα κατέληγε στα δίχτυα.

Ακόμη μία στημένη φάση για τον Ατρόμητο πήγε «χαμένη» στο 38′, με τον Ροντρίγκες να διώχνει σουτ του Μουνίθ και τους Περιστεριώτες να συνεχίζουν το πρέσινγκ, το οποίο τους βγήκε σε… καλό καθώς έκαναν το 1-0 στο 44′ με κεφαλιά του Στρούγγη. 

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρομερή ευκαιρία του Παναιτωλικού να κάνει το 1-1 με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι, ωστόσο η φάση ήταν ως μη γεννόμενη καθώς ο Βαρόνε βρέθηκε σε θέση οφσάιντ. Μία ακόμη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους προέκυψε στο 53΄με τον Πίριτς να «σταματάει» την φάση.Τα «καναρίνια» μπήκαν, πιο δυναμικά στο δεύτερο μισό του ματς, με τον Ατρόμητο να κάνει τρανζίσιον και τον Ροντρίγκες να μπλοκάρει. Στο 62′ ο Κουλούρης προσπάθησε να σκοράρει από μακριά αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα, ο οποίος τελικά έδιωξε εύκολα.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το ματς δεν είχε ρυθμό από το 50′ κι έπειτα. Στο 70′ ο Βέργος δοκίμασε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με το σουτ του να είναι αρκετά αδύναμο, διορθώνοντας το… λάθος του ένα λεπτό αργότερα, κάνοντας το 1-1 με κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 74′, η οποία ήταν και η πρώτη τους τελική στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά την ισοφάριση το ματς απέκτησε και πάλι ρυθμό, με τον Παναιτωλικό να κρατά την μπάλα και τον Ατρόμητο να παίζει με δέκα παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη του Μπεντινέλι για φάουλ στον Ντίας.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ματς, ο Ζεστέντ έκανε το 2-1, λυτρώνοντας την ομάδα του. Το ματς πήρε… φωτιά στις καθυστερήσεις, όταν στο 90+5′ ο Στρούγγης εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ροντρίγκες και ο νεαρός στόπερ από κοντά έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το VAR… έκοψε την χαρά του Ατρομήτου με το γκολ να είναι οφσάιντ.

Ατρόμητος: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Χατζηϊσαίας (16′ λ.τρ. Στρούγγης), Καστεγιάνο, Σόλομον, Ντένιτς, Καρτάλης, Μουνίθ(81′ Σπιριντόνοβιτς), Κλωναρίδης (60′ Μπεντιτέλι), Κουλούρης

Παναιτωλικός: Ντιέγκο, Χουχούμης (Αντούνεθ 45+1), Βαρόνε(77′ Ντουάρτε), Καρέλης( 60′ Ζεστέντ), Λούι, Ντίαζ, Κορνέλιους, Φλόρες, Μόρσεϊ(77′ Τσιγγάρας), Μεντόσα(60′ Βέργος), Μάλης

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News