ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ 0-1 : Άντεξε και πήρε σπουδαίο διπλό

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε χωρίς να το… αξίζει, άντεξε στην πίεση του Αστέρα, με τη βοήθεια του Πασχαλάκη και του δοκαριού, και… ανάσανε!

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Τρίπολη, καθώς επιβλήθηκε του τοπικού Αστέρα με 1-0. Το γεγονός οτι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ήταν ο γκολκίπερ του, λέει αρκετά, καθώς ο Πασχαλάκης είχε απαντήσεις στις προσπάθειες των γηπεδούχων, που έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν το βρήκαν. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, σε ένα «must win» αγώνα, που τον κερδίσαν..

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πατάει περιοχή και να χάνει σημαντική ευκαιρία με τον Μιτρίτσα στο 2’. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να «πατήσει» πάνω στη φόρα που έδειξε να παίρνει αλλά γρήγορα ο Αστέρας κράτησε μπάλα και κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Ο Ράσταβατς, γνωρίζοντας καλά τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, έψαξε πάσες στην πλάτη των δυο ακραίων μπακ του Δικεφάλου. Ο Σίτο προσπάθησε να κάνει «ζημιές» χωρίς αποτέλεσμα. Ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και ο μόνος τρόπος να «φανεί» ήταν να πιέσει ψηλά. Από μια τέτοια φάση, ο Μπίσεσβαρ κέρδισε πέναλτι, μετά από πάτημα του Κανελόπουλου και στο 25’ ο Βιεϊρίνια το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.  Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μετά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, με τον Αστέρα να κρατά τη μπάλα και να ψάχνει, κυρίως με στατικές φάσεις, να βρει το γκολ.

Στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αστέρας πίεσε, έψαξε την ισοφάριση, με τον Πασχαλάκη να έχει σημαντικές επεμβάσεις τόσο σε εκτελέσεις φάουλ όσο και σε μια από τις γνωστές «φαρμακερές» κεφαλιές του Μπαράλες μετά από κόρνερ. Οι «ασπρόμαυροι» αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και προσπαθούσαν να αμυνθούν. Οι τρεις μαζεμένες αλλαγές που έκανε ο Ράσταβατς περισσότερο μπέρδεψαν τον Αστέρα, με τον ΠΑΟΚ να ισορροπεί και να παίρνει ανάσες μέχρι το 80’.  Ο Αστέρας είχε τη μεγάλη του φάση, με τον Μπαράλες να έχει δεύτερη κεφαλιά, με την οποία νίκησε τον Πασχαλάκη αλλά είδε τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του μεγάλη στιγμή να «κλειδώσει» τη νίκη στο 89’ με τον Ζίβκοβιτς, με τη μπάλα να φεύγει άουτ σε διαγώνιο σουτ του.  

[5]

Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Σε ένα δείγμα επτά επίσημων αναμετρλησεων, ο ΠΑΟΚ μετράει πέντε αγώνες στους οποίους είχε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει πριν το πρώτο 10λεπτο. Ο Δικέφαλος προσπαθεί πάντα να μπει δυνατά στα ματς, με τον Μιτρίτσα να χάνει ευκαιρία στο 2′.

ΕΨΑΧΝΕ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Αστέρας έψαχνε συχνά τις στατικές φάσεις, με τον Μπαράλες στον γνώριμο ρόλο του παίκτη που αν και «ταύρος» πέφτει εύκολα, και στη συνέχεια πηγαίνει στη περιοχή για να ψάξει την κεφαλιά.

ΤΡΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ο Ράσταβατς επέλεξε να κάνει τριπλή αλλαγή στο 66′, μια κίνηση προφανώς προσχεδιασμένη, σε μια προσπάθεια να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα που είχε εγκατασταθεί έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Η Λουτσέσκου απάντησε με τριπλή αλλαγή έντεκα λεπτά αργότερα! 

ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Ο Μπαράλες νίκησε δυο φορές τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Τη μια δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη, και την δεύτερη η μπάλ χτύπησε στο δοκάρι. Θέλει και… τύχη, και σε αυτή τη φάση, την είχε ο Δικέφαλος.

ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ

Τα «must win» παιχνίδια τα θες, όπως να ναι. Απλά, αυτές οι… όπως να ναι νίκες, άρχισαν να μαζεύονται για τον ΠΑΟΚ και δεν θα έρχονται πάντα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News