ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΙΛΑΝ 1-1: Δεν μπορεί η «Κυρία»

Η Γιουβέντους δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Μίλαν και πραγματοποίησε το χειρότερο ξεκίνημά της μετά τη σεζόν 1961-1962, αφού σε τέσσερις αγωνιστικές δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Η Γιουβέντους υποδέχθηκε την Μίλαν για την τέταρτη αγωνιστική της Serie A, με στόχο την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι πως προσπάθησε αρκετά, μάταια όμως, καθώς για μία ακόμη φορά η ομάδα του Αλέγκρι έδειξε πως έχει χάσει την αίγλη της. Μάλιστα η Μίλαν θα μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή σε παραπάνω από μία περιπτώσεις, όμως ο Σέζνι κράτησε το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Οι «μπιανκονέρι» πραγματοποιούν το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία τους από τη σεζόν 1961-62, αφού σε τέσσερις αγώνες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τρίποντο.

Στην κόντρα ο Μοράτα, 1-0 η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους μπήκε με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο μετά από τρεις αγωνιστικές στη Serie A και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 4ό λεπτό με τον Αλβάρο Μοράτα. Ο Ισπανός επιθετικός έφυγε στην κόντρα έχοντας ένα στρέμμα γήπεδο μπροστά του και πλάσαρε ιδανικά τον Μενιάν για το 1-0 των «μπιανκονέρι».

Η συνέχεια ήταν άκρως συναρπαστική με τη Μίλαν να προσπαθεί να ανασυνταχθεί και τον ρυθμό να είναι καταιγιστικός. Πάνω κάτω η μπάλα, με την Γιουβέντους να χτυπά στην αντεπίθεση, με αιχμή του δόρατος τον 28χρονο φορ, που απείλησε σε δύο ακόμη περιπτώσεις. Από την άλλη οι «ροσονέρι» είχαν και εκείνοι τις στιγμές τους, με τον Σέζνι να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε.

Παλιό, καλό, Ιταλικό ντέρμπι 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να δημιουργήσουν, όμως η φύση τους δεν τις άφησε να παράξουν θέαμα. Η ένταση και τα σκληρά μαρκαρίσματα πήραν τη θέση τους στο γήπεδο, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά. Για περίπου 20 λεπτά και μέχρι το 75′ οι δύο μονομάχοι δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα το ιδιαίτερο, εκτός από νεύρα, βιαστικές αποφάσεις και σκληρά μαρκαρίσματα.

Το στημένο που έβαλε φωτιά στον αγώνα

Αφού δεν κατόρθωσε να σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα, η ομάδα του Πιόλι το έκανε από στημένη φάση, παρά το γεγονός πως οι Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Ολιβιέ Ζιρού βρίσκονταν αμφότεροι εκτός αποστολής. O Tονάλι εκτέλεσε το κόρνερ στο 76‘ από τα αριστερά, με τον Άντε Ρέμπιτς να νικά τους πάντες στον αέρα και να ισοφαρίζει, αφήνοντας άγαλμα τον Σέζνι.

Στα επόμενα λεπτά, Γιουβέντους και Μίλαν είχαν τις στιγμές τους, με τον Τομόρι να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του και τον Σέζνι να του αρνείται το γκολ. Η κατάσταση δεν άλλαξε, με τους «μπιανκονέρι» να μην καταφέρνουν για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική να γευτούν τη νίκη και τους «ροσονέρι» να βιώνουν την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια.

Ενδεκάδες:

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Σέζνι, Κουαδράδο (Κιέσα 72′), Κιελίνι, Μπονούτσι, Σάντρο, Ραμπιό, Ντανίλο, Μπετανκούρ, Λοκατέλι, Ντιμπάλα, Μοράτα (Κεν 66′)

Μίλαν (Πιόλι): Μενιάν, Τομόρι, Κίερ (Καλουλού 36′), Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κεσί (Μπενασέρ 64′), Ντίαθ, Σαλεμάκερς (Φλορέντσι 64′), Ρέμπιτς, Λεαό

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News