ΜΠΕΝΦΙΚΑ: "Οι υψηλές πτήσεις των αετών"

Η Μπενφίκα μοιάζει και είναι αναμορφωμένη και κυρίως πιο ώριμη από την περσινή περίοδο για να αποδείξει πως φέτος είναι σε θέση να διεκδικήσει την επιστροφή της στην κορυφή του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

 

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, τα πράγματα μόνο ήρεμα δεν ήταν στις τάξεις της Μπενφίκα. Πέρσι και ενώ ο σύλλογος ήταν σε προεκλογική χρονιά, ο τότε πρόεδρος Λουίς Φελίπε Βιέιρα, στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί, άνοιξε τα ταμεία της ομάδας και προσπάθησε να κερδίσει με τις κινήσεις που έκανε τις ψήφους για να διατηρήσει τη θέση του στον προεδρικό θώκο.

Η σπατάλη των 120 εκατομμυρίων και ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ

Τα 120 εκατομμύρια που έφερε στα ταμεία η πώληση του Ζοάο Φέλιξ στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ξοδεύτηκαν για να έρθει ο Ζορζ Ζεσούς στη θέση του προπονητή, αλλά και για να γίνει η μεταγραφή ρεκόρ του Νούνιες από την Ισπανία και την Αλμερία. Τα 26 εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν γι αυτόν και μόνο, τον έκαναν την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ζεσούς δεν μπόρεσε πέρσι να βρει τη χημεία που ήθελε, με αποτέλεσμα η Μπενφίκα να έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και να “φάει” αρκετά χαστούκια από τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Παράλληλα ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στο Champions League έφερε μεγάλες αναταρράξεις, αλλά τελικά το σύστημα άντεξε και η Μπενφίκα προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Μερικές φορές τα κατάφερε, μερικές όχι.

Η 3η θέση έμοιαζε με καταστροφή, τη στιγμή που η συμπολίτισσα Σπόρτινγκ, έπαιρνε το πρωτάθλημα αήττητη. Η νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Σπόρτινγκ, απλά διασκέδασε κάπως της εντυπώσεις, αλλά η θέση δεν άλλαξε.

Το σοκ με Βιέιρα και το 6χ6

Έτσι φτάσαμε στο φετινό καλοκαίρι, όπου το σοκ από το θέμα που προέκυψε με τον πρόεδρο Βιέιρα και την οικονομική διαχείρηση επί των ημερών του, έφεραν στον προεδρικό θώκο τον Ρουί Κόστα.

Ο τελευταίος δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, αλλά να περιμένει πως θα αποδώσουν οικινήσεις του περασμένου καλοκαιριού. Για καλή του τύχη, ο Ζεσούς πλέον παρουσιάζει ένα πιο δεμένο σύνολο, όπου για την ώρα τουλάχιστον, καταφέρνει και παίρνει όλα τα παιχνίδια.

Παράλληλα Πόρτο και Σπόρτινγκ είχαν ήδη τις πρώτες απώλλειες και πλέον ο ενθουσιασμός στις τάξεις των “αετών” είναι μεγάλος. Ειδικά από τη στιγμή που βλέπουν και τις… περσινές μεταγραφές να αποδίδουν φέτος και να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό που απομένει να δούμε, είναι εάν η Μπενφίκα θα καταφέρει φέτος να διατηρρήσει την απόδοσή της σε υψηλά επίπεδα και κυρίως να μην επαναλάβει τα λάθη με τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Μόνο έτσι θα καταφέρει να πανηγυρίσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News