ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Οι αντοχές και τα τρεξίματα της δίνουν αποτελέσματα

Τα 14 από τα 16 γκολ των Μαδριλένων τη φετινή σεζόν έχουν επιτευχθεί στο δεύτερο μέρος των αγώνων, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε το καλοκαίρι.

Ήταν δεδομένο ότι με την επιστροφή του γυμναστή Αντόνιο Πίντους θα άλλαζαν πολλά στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Τα αποτελέσματα φαίνονται από τις πρώτες αγωνιστικές. Εκεί που πολλές ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος υστερούν, η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει ικανή στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων και ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά να ανεβάζει στροφές και να παίρνει αυτό που θέλει. 
 
Το ματς με τη Βαλένθια αποτελεί το πλέον τρανό παράδειγμα, αφου η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά, για να το γυρίσει (από το 85′ μέχρι το 87′). Τα λόγια του Κάρλο Αντσελότι ήταν χαρακτηριστικά: “Δεν νικήσαμε λόγω της ποιότητας, αλλά λόγω της νοοτροπίας μας”. Ήταν μια νοοτροπία, η οποία συνδυαζόμενη με τη φυσική κατάσταση, οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης πολύ κοντά στην αντίπαλη περιοχή και βέβαια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα μετά το γκολ που είχε δεχθεί από τη Βαλένθια. 
 
Η δύσκολη αποστολή του Αντόνιο Πίντους ήταν αυτή η ανάκτηση της φυσικής κατάστασης μετά από μια σεζόν (2020-2021) με πάνω από 60 τραυματισμούς. Η διαφορά είχε φανεί στον ημιτελικό με την Τσέλσι. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τουλάχιστον ένα σκαλί πιο κάτω από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης σε επίπεδο αντοχών. Κοινώς όταν ο άλλος τρέχει πιο γρήγορα από εσένα, δεν περιμένεις και πολλά πράγματα από ένα ματς. Επομένως το σχέδιο του ήταν να πιέσει τους παίκτες με απαιτητικές ασκήσεις φυσικής κατάστασης, προκειμένου σιγά σιγά να βρεθεί και πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης στο επίπεδο τρεξίματος των μεγάλων αγγλικών ή γερμανικών ομάδων. Και όπως πολύ σωστα ανέφερε μεταξύ άλλων και σε δημοσίευσή της στο Twitter η ιστοσελίδα donbalon.com, o Πίντους είναι ένα από τα “κλειδιά” του Αντσελότι φέτος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η δουλειά του αναφορικά με τη φυσική κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας, για να είναι επιτυχημένη η δεύτερη θητεία του Ιταλού στη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Από εκεί και πέρα υπάρχει και το θέμα της διαχείρισης του χρόνου συμμετοχής και δεν αποκλείεται αρχής γενομένης από το ματς με τη Μαγιόρκα να δούμε κάποιες αλλαγές. Οι Καζεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε και Μπενζεμά ίσως πάρουν μερικές ανάσες. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί, αφού μέσα σε τρεις μερες υπάρχει και το ματς με τη Βιγιαρεάλ. Ίσως είναι η ιδανική στιγμή, για να δουμε παίκτες όπως ο Καμαβινγκά και ο Ροντρίγκο να παίρνουν φανέλα βασικού (ιδιαίτερα στο ματς ματς με τη Μαγιόρκα).

Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι ο Αντσελότι και ο Πίντους έχουν βρει το κουμπί της ομάδας και το ότι έχουν πολλούς παίκτες σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, τους δίνει τη δυνατότητα επιλογών και διαχείρισης. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για μία ομάδα, η οποία θέλει να παλέψει μέχρι τέλους εντός και εκτός ισπανικών συνόρων. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News