ΡΟΝΑΛΝΤ ΚΟΥΜΑΝ: «Βασιζόμαστε στη στήριξή σας, μην περιμένετε θαύματα»

Ο Ολλανδός τεχνικός των «μπλαουγκράνα» δεν δέχτηκε ερωτήσεις στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Κάντιθ και απλώς διάβασε μία ανακοίνωση, αναφερόμενος στην κατάσταση και το πλάνο της ομάδας.

Ο Ρόναλντ Κούμαν, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα της Πέμπτης (23/9) κόντρα στην Κάντιθ, για την 6η αγωνιστική της La Liga, μπήκε στην αίθουσα, διάβασε μία δήλωση-ανακοίνωση και αποχώρησε αμέσως, δίχως να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Ολλανδός τεχνικός εξήγησε την οικονομική κατάσταση του συλλόγου αλλά και πώς θα πορευτούν οι «μπλαουγκράνα» από δω και στο εξής. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζούαν Λαπόρτα, με βίντεο που ανήρτησε στα social media, είχε τονίσει: «Σας συνιστώ να παραμείνετε ψύχραιμοι. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και θα τα λύσουμε όλα. Σας ευχαριστώ πολύ, είμαστε η Μπάρτσα».

Συγκεκριμένα ο προπονητής της ομάδας ανέφερε: 

«Είμαστε μαζί με το σύλλογο σε μια διαδικασία ανοικοδόμησης. Η οικονομική κατάσταση συνδέεται με το αγωνιστικό κομμάτι. Εμείς ως σύνολο πρέπει να ξαναχτίσουμε την ομάδα χωρίς να κάνουμε μεγάλες επενδύσεις και αυτό απαιτεί χρόνο. Τα ταλέντα μπορούν να γίνουν παγκόσμια αστέρια σε μερικά χρόνια. Οι νέοι θα έχουν ευκαιρίες, όπως είχαν ο Τσάβι και ο Ινιέστα, αλλά απαιτείται υπομονή. Επίσης, η υψηλή θέση στη βαθμολογική κατάταξη θα ήταν επιτυχία.

Στο Champions League δεν μπορείτε να περιμένετε θαύματα. Η ήττα από την Μπάγερν πρέπει να εξεταστεί υπό αυτήν την οπτική γωνία. Η ομάδα πρέπει να υποστηρίζεται, με λόγια και με πράξεις. Γνωρίζω ότι ο Τύπος αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία, δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που συμβαίνει αυτό.

Βασιζόμαστε στην υποστήριξή σας σε αυτούς τους καθοριστικούς καιρούς. Είμαστε πολύ, πολύ χαρούμενοι με την υποστήριξη των οπαδών, όπως την ημέρα του αγώνα με τη Γρανάδα. Ζήτω η Μπάρτσα».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News