ΣΠΕΤΣΙΑ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2-3: Επιτέλους... χαμόγελα για την «κυρία»

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 5η αγωνιστική για να πανηγυρίσει την παρθενική της νίκη η Γιουβέντους, που επικράτησε (2-3) της Σπέτσια στο Αλμπέρτο Πίκο.

Η Γιουβέντους συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό της με τις εμφανίσεις της, δέχτηκε γκολ για 19ο σερί παιχνίδι, βρέθηκε να κυνηγάει ανατροπή στην έδρα της Σπέτσια και χρειάστηκε να σκοράρει τρεις φορές για να αποδράσει με το διπλό από το Αλμπέρτο Πίκο, επικρατώντας της Σπέτσια με 3-2. Αυτή ήταν και η παρθενική νίκη της «κυρίας» στην 5η αγωνιστική της Serie A.

Ισορροπία στα πρώτα 45′

Το πρώτο ημίχρονο ήταν υποτονικό και για τις δύο ομάδες, με τη Γιουβέντους να προσπαθεί να επιβληθεί, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο, όμως, απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Μόιζε Κεν, αρχικά, στο 28ο λεπτό να βρίσκει τον χώρο να εκτελέσει από το ύψος της περιοχής, με το συρτό του σουτ να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Η Σπέτσια δεν άργησε να απαντήσει, καθώς πέντε λεπτά αργότερα με τον Γκιάσι να πραγματοποιεί μια υπέροχη ατομική προσπάθεια, από τα αριστερά της περιοχής. Ο Ντανίλο δεν αμύνθηκε όπως θα ‘πρεπε και ο Γκανέζος έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, του ανήμπορου να αντιδράσει, Σέζνι για το 1-1.

Την ξάφνιασε ο Αντίστ

Η άμυνα της Γιουβέντους συνεχίζει να παραπαίει και οι γηπεδούχοι δε φοβήθηκαν να αναδείξουν αυτήν την πληγή. Με μία εξαιρετική κούρσα στο 49′, ο Αντίστ έφτασε στα όρια της περιοχής του Σέζνι και τράβηξε τη… σκανδάλη, εκτελώντας τον Πολωνό στην κλειστή του γωνία για το 2-1.

Ο Ντιμπάλα, συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να είναι ο πιο δραστήριος της «κυρίας», αλλά ο Αντίστ παραλίγο να διαμορφώσει το 3-1, όταν εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπονούτσι επενέβη προ κενής εστίας. Ένα λεπτό αργότερα, στο 66′ ο Κιέζα είδε την μπάλα στα πόδια του, απέφυγε τους αμυντικούς της Σπέτσια και με προβολή νίκησε τον Ζοέτ, ισοφαρίζοντας.

Ολική ανατροπή

Η Σπέτσια με το που προηγήθηκε στο σκορ, έμεινε σε πολύ χαμηλά μέτρα, δίνοντας την ευκαρία στους Γιουβεντίνους να πιέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Από ένα κόρνερ, στο 72ο λεπτό, η μπάλα έμεινε στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Νικολάου να μην μπορεί να τη διώξει και τον Ντε Λιχτ να εκτελεί με τη μία για να δώσει σάρκα και οστά στην ανατροπή. 

Ο Ματζιόρε μετατράπηκε στον… μοιραίο παίκτη της Σπέτσια, αφού δεν κατάφερε να νικήσει εξ’ επαφής τον Σέζνι στο 85ο, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μεταφέρουν την πίεση στην περιοχή του Σέζνι στο φινάλε, δείγμα και της αδυναμίας της Γιούβε να αμυνθεί με ασφάλεια.

Εν τέλει, το 2-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας στους φιλοξενούμενους το πρώτο τους τρίποντο στη σεζόν.

Ενδεκάδες:

Σπέτσια: Ζοέτ, Αμιάν, Χριστόφ, Νικολάου, Μπαστόνι, Φερέρ, Μπουραμπιά (77′ Σάλα), Βέρντε (77′ Μανάι), Ματζιόρε (85′ Σαλσέδο), Γκιάσι, Αντίστ (77′ Ν΄Ζολά)

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Ντε Σίλιο (46′ Άλεξ Σάντρο), Κιέζα (84′ Κουλουσέφσκι), Μπετανκούρ (46′ Λοκατέλι), ΜακΚένι, Ραμπιό (67′ Μπερναντέσκι), Ντιμπάλα, Κιν (59′ Μοράτα)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News