ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ: Αυτός είναι ο Ραζβάν, με τις ζακέτες και το μπλα μπλα του!

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη διαδρομή Γιβραλτάρ, Τρίπολη, Αγρίνιο με τρεις νίκες και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τον πρώτο λόγο σε όλο αυτό.

Όταν ο ΠΑΟΚ έχασε από τα Γιάννινα, με την αγωνιστική εικόνα που είχε και τα ταξίδια σε Γιβραλτάρ, Τρίπολη και Αγρίνιο για τρία ματς σε έξι ημέρες να ακολουθούν όλοι λέγαμε (-με, όχι -νε) οτι αν συνεχίσει έτσι, κάπου θα «τσακίσει», κάπου θα «στραβώσει». Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ δεν βελτιώθηκε και στα τρία παιχνίδια. «Ώπα, Αντώνη, φτάνει ρε φίλε. Γιατί τόση αρνητικότητα; Ο ΠΑΟΚ κερδίζει ρε. Κερ-δί-ζει! Πως να το κάνουμε δηλαδή; Εσύ πάλι όλο για τα αρνητικά θα μας λες; Κάτι θετικό δεν έχει ο ΠΑΟΚ δηλαδή;».

Ωρα, πάμε στα θετικά. Το εξής ένα. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει. Πως; Με τον Πασχαλάκη να βγάζει μεγάλες φάσεις στο τέλος των ματς που αν έστω και ένα έμπαινε γκολ, σιγά μην έβγαζε αντίδραση η ομάδα, με τον Παναιτωλικό να χάνει στον αέρα είτε από τον Σφιντέρσκι (ασίστ στο 1-2) είτε από τον Μιτρίτσα (κάνει το 0-1), «τσάτρα – πάτρα» που έγραψα στο τελευταίο μου blog.

Ο ΠΑΟΚ έχει τα θέματά του και το γεγονός πως έχει καταφέρει να κερδίσει είναι διότι στα τρία σερί εκτός έδρας ματς, κατάφερε να… ρίξει τον αντίπαλο στο επίπεδό του. Και με ομάδες όπως ο Αστέρας και ο Παναιτωλικός, κατάφερε να πάρει τις νίκες. Ο Παναιτωλικός, στο δεύτερο ημίχρονο τον έτρεξε τον ΠΑΟΚ, του έκανε φάσεις, βρήκε την ισοφάριση είχε ευκαιρία και για το 2-1 και για το 2-2. Και εδώ έρχεται ο Πασχαλάκης, που αξίζει νέας, ειδικής αναφοράς. Θυμάται κανείς να μου πει κάποιο παιχνίδι πέρυσι, στο οποίο ο ΠΑΟΚ να το πήρε χάρη στον τερματοφύλακά του; Προσπάθησα να θυμηθώ και πρόχειρα δε μου ήρθε κανένα. Φέτος ήδη μετράει δυο. Θα μου πεις «έφτασε να τον έχει ανάγκη». Και τον είχε, και του έδωσε.

Και τελειώνει το ματς, και ο Λουτσέσκου ξεκινά το τρίτο ημίχρονο στο οποίο παίζει μόνος του. Πρώτες οι δηλώσεις στην συνδρομητική τηλεόραση, εκεί που λέει ότι οι τρεις βαθμοί είναι φανταστικοί, μετά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια κάνει «calma» σαν άλλος Κριστιάνο Ρονάλντο, σε φιλάθλους που τον βρίζουν, και στις δηλώσεις που ακολούθησαν είπε για τη ζακέτα, που θα τη φοράει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Αυτός είναι ο Λουτσέσκου, με τα σκουφιά του, τις ζακέτες του, το μπλα μπλα του σε παίκτες φιλάθλους, δημοσιογράφους. Τον περασμένο Μάιο, ο Μελισσανίδης ήταν έτοιμος να γράψει στα «παλαιότερα των υποδημάτων του» όποιον ορθά – κοφτά του έλεγε «καλά, θες να φέρεις αυτόν που μας έλεγε κλέφτες μέρα παρά μέρα;». Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έδωσαν σε εκείνον και το επιτελείο του, τριετές συμβόλαιο με μίνιμουμ συνολικές αποδοχές 3,6 εκ. Ευρώ. Και τα αναφέρω για να καταλάβουν όλοι το τι έχει καταφέρει να «χτίσει» ο Λουτσέσκου. Έχει πείσει φίλους και… εχθρούς οτι το ‘χει. Προσέξτε. Δε λέω οτι είναι ο καλύτερος προπονητής. Άλλο αυτό. Καλοί προπονητές πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι το ποιος «το ‘χει». Να το έχει με την πίεση, με την τρέλα, με αποδυτήρια γεμάτα παίκτες που θέλουν να παίζουν, με παίκτες που γκρινιάζουν, με κερκίδες και απαιτούν μονίμως.

Ο Λουτσέσκου όλο αυτό το έχει. Και να σας πω και κάτι; Το ξέρει και το δείχνει οτι το ξέρει. Και έτσι όπως κύλισε το καλοκαίρι μεταγραφικά, ο Λουτσέσκου, πιστεύω πως είχε το εξής πλάνο. Πρώτα να κάνει τις απαραίτητες μεταγραφές για να φτάσει στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Να έρθει η πρώτη διακοπή για τις εθνικές. Μετά να δέσει την ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές με τους παίκτες που θα έρθουν και να τη πάει μέχρι την δεύτερη διακοπή για τις εθνικές. Και μετά, Οκτώβριο μέχρι Ιανουάριο να πατήσει γκάζι. Και για να το πετύχει, κάνει ο,τι μπορεί. Μέχρι και τον Αουγκούστο 10άρι έβαλε, και έβγαλε ασίστ!

Και κάτι ακόμα. Μια κουβέντα για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Και ο Σίντκλεϊ έβαλε γκολ νίκης, και ο Μιτρίτσα έχει ήδη δυο γκολ, και ο Άκπομ έχει γκολ, και ο Ολιβέιρα πριν βγει οφ, γκολ έβαλε. Είναι νωρίς να κριθούν, τα πρώτα δείγματα γραφής μιλάμε για «κανονικούς» ποδοσφαιριστές, Ξέρετε, υπάρχουν και αυτοί. Όχι μόνο οι «τανάλιες» τερματοφύλακες, τα «χάμερ» αμυντικοί, οι «ογκόλιθοι» μέσοι, οι «υδραυλικοί» ακραίοι. Οι ποδοσφαιριστές που φαίνεται μέσα από το σύνολο. Χρειάζονται και αυτοί, όπως φυσικά οι προσωπικότητες και οι ηγέτες.

Για το φινάλε, ξέρω, θα σας κουράσω, αλλά θα το ξαναπώ. Δεν το αλλάζω. Φέρνω αυτό που έγραψα μετά το ματς με τον ΠΑΣ, με copy – paste. Διότι, ισχύει ασχέτως αποτελεσμάτων: «Ο ΠΑΟΚ σε δυο εβδομάδες θα υποδεχθεί στην Τούμπα την ΑΕΚ που ζει στον αστερισμό του παικταρά Τσούμπερ και των άλλων μεταγραφών της. Μέχρι τότε έχει τρία σερί ματς εκτός έδρας. Με Λίνκολν, Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό. Και αυτά τα ματς θα κρίνουν αν αυτό θα είναι ένα ντέρμπι επιβίωσης ή ένα ντέρμπι επιβεβαίωσης της ανάκαμψης». Πλέον, ξέρουμε. Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη επί της ΑΕΚ η οποία θα έρθει μόνο αν ανακάμψει, μόνο αν παίξει καλύτερα από ότι στα τρία σερί διπλά που έκανε.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News