ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Τα είδαμε τα χαΐρια τους...

Ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε 5 από τους 11, έβαλε και τον Χατζηγιοβάνη, έβαλε και τον Βιγιαφάνες και αισίως είναι στο -4 από την κορυφή. Τα είδαμε και τα δικά τους τα χαΐρια…

Το πρόβλημα στην ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ ήταν ότι δεν έπαιξε βασικός ο Χατζηγιοβάνης και ότι δεν παίρνει ευκαιρίες ο Βιγιαφάνες. Ακόμα και ο Μαουρίσιο είδε πάγκο. Τα είδαμε, λοιπόν, τα χαΐρια τους με τον Άρη, στο παιχνίδι όπου οι “πράσινοι” είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία να πάρουν ξανά τα πάνω τους και να σβήσουν το κάζο στους “Ζωσιμάδες”.

Τι έκανε ο Γιοβάνοβιτς για να αντιμετωπίσει τον Άρη; Άλλαξε 5 ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων. Ειρήσθω εν παρόδω με τα Γιάννινα παρέταξε τους ίδιους 11 που συνέτριψαν 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στην κοινή ποδοσφαιρική λογική το γεγονός ότι αλλάζεις 5 από τους 11 ποδοσφαιριστές σημαίνει πως δεν είσαι ικανοποιημένος. Ή ότι είσαι θολωμένος στο μυαλό και πιεσμένος για τα αποτελέσματα. Στην περίπτωση του προπονητή του Παναθηναϊκού μάλλον ισχύει το δεύτερο. Η πίεση φέρνει και τη σχετική θολούρα στο μυαλό και ο Παναθηναϊκός μετά από μόλις τρεις αγωνιστικές είναι στο -4 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, στο -3 από ΠΑΟΚ και ευτυχώς που ο Άρης ξεκίνησε με -6 το πρωτάθλημα γιατί θα τον είχε και αυτόν από πάνω του.

Ουδείς είπε πως ο Παναθηναϊκός πάει για πρωτάθλημα ή πως έγινε σούπερ ντούπερ ομάδα επειδή έριξε 4 στον Απόλλωνα. Αυτό που τονίστηκε είναι ότι φέτος έχει παίκτες που με την αγωνιστική τους προσωπικότητα μπορούν να αλλάξουν τον ρου ενός αγώνα. Το έκανε ο Βιτάλ στην πρεμιέρα, περιμέναμε πως θα το κάνει ο Χατζηγιοβάνης που ξάφνου έγινε το μέγα θέμα γιατί δεν παίζει βασικός, περιμέναμε ότι θα το κάνει ο Βιγιαφάνες στο “Βικελίδης”. Αμφότεροι απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να παλεύει με τον Ιωαννίδη, που καλά να ‘ναι το παιδί είναι ο μόνος που κάθε φορά που παίρνει φανέλα βασικού την τιμάει και προσπαθεί πάνω από τις δυνατότητές του.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Έκλεισε τις μεταγραφές του στο… 90′ της περιόδου και είναι αναγκασμένος να “χτίζει” την ομάδα πάνω στα επίσημα. Έχει “μαλλιάσει” η γλώσσα να το τονίζουμε, ελάχιστοι δίνουν την απαιτούμενη σημασία, αλλά στην τελική ποιος ασχολείται όταν ο Παναθηναϊκός έβαλε έξτρα πίεση στον εαυτό του επειδή έριξε 4 στον Απόλλωνα. Βρήκε και το έκανε και δημιούργησε προσδοκίες που δεν μπορεί να τις εκπληρώσει.

Τώρα έχει μπροστά του τον Βόλο στη Λεωφόρο και έπειτα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το κυριακάτικο παιχνίδι είναι το δεύτερο μπροστά στον κόσμο του εφέτος, με ξενερωμένη πλέον τη διάθεση των φιλάθλων μετά την ψυχρολουσία σε Γιάννινα και Θεσσαλονίκη. Το επόμενο είναι με τον Ολυμπιακό που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό.

Δύο κρίσιμα παιχνίδια πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικής. Δύο παιχνίδια που είτε θα αλλάξουν την ψυχολογία και θα φέρουν την ηρεμία και τον χρόνο για να δουλέψει ο Γιοβάνοβιτς είτε θα γιγαντώσουν την γκρίνια κι αυτή τη ρημάδα την εσωστρέφεια και ο Παναθηναϊκός θα πάει με νέο προπονητή στη διακοπή ελπίζοντας σε come back, καλύτερο από αυτό της Λαίδης.

Προς το παρόν οι “πράσινοι” μπορούν να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που δεν πήραν έστω τον βαθμό απέναντι στον Άρη. Κόντρα σε μία φοβισμένη ομάδα που μετά το 1-0 έπαιξε για να το κρατήσει. Αλλά γιατί να τους κατηγορήσεις γι’ αυτό; Αυτό ήθελε, αυτό πέτυχε. Και το βασικότερο: είχε προσωπικότητες για να το κάνει. Για τον Παναθηναϊκό τα είπαμε. Τα είδαμε τα χαΐρια τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News