ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΗ SUPER LEAGUE: Ποια παρέλαση; Δεν προλαβαίνουν ούτε τα... πρωτοβρόχια!

Mε αφορμή την απόλυση του Γιάννη Πετράκη από τον Απόλλων Σμύρνης, το sportday.gr σας παρουσιάζει τους προπονητές των ελληνικών ομάδων των τελευταίων πέντε ετών, που μετά βίας πλησίασαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Γιάννης Πετράκης αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Απόλλων Σμύρνης και είναι ο πρώτος προπονητής που απολύεται τη φετινή σεζόν, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να ανακοινώνει και επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον έμπειρο τεχνικό. Ο 62χρονος, πλήρωσε το μάρμαρο για την κακή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του, όμως αυτό που προχώρησε τις εξελίξεις ήταν τα αποτελέσματα, με την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 4-1, να αποτελεί το κύκνειο άσμα του, καθώς συμπλήρωσε τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα σε ισάριθμους αγώνες στη Super League Interwetten.

Οι απολύσεις προπονητών από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές βέβαια, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν αποτελούν φαινόμενο, καθώς κάθε χρόνο γίνεται μία συζήτηση για το ποιος θα φύγει πρώτος, για παρελάσεις και τα σχετικά. Στη χώρα μας όμως, αρκετοί δεν προλαβαίνουν να φτάσουν καν στον Οκτώβριο. Κάθε χρόνο ο ένας προπονητής διαδέχεται τον άλλον, με συνεχείς αλλαγές στους πάγκους των ομάδων.

Το sportday.gr έψαξε και σας παρουσιάζει τους προπονητές των τελευταίων πέντε χρόνων, που δεν συμπλήρωσαν καν δίμηνο και αποχώρησαν πρόωρα.

2020-21

Ντάνι Πογιάτος – 3η αγωνιστική: Παναθηναϊκός

Ο Ντάνι Πογιάτος ήρθε την περασμένη χρονιά στον Παναθηναϊκό, με σκοπό να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία του «τριφυλλιού». Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, φαινόταν πως κάτι δεν κολλάει με τον 46χρονο, καθώς η νοοτροπία που είχε αποκτήσει προπονώντας τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν ταίριαζαν με τις ανάγκες του συλλόγου. Το μουδιασμένο ξεκίνημα του Ισπανού, με δύο ήττες και μία ισοπαλία στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ανάγκασε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να τον απολύσει από πολύ νωρίς και να αλλάξει σχεδιασμό.

Μίκαελ Ένινγκ 1η – αγωνιστική: Άρης

Ο Μίκαελ Ένινγκ ήταν ένα στοίχημα για τον Άρη αλλά και για τον Θεόδωρο Καρυπίδη. Ο Γερμανός τεχνικός που τα είχε πάει εξαιρετικά τη σεζόν 2019-20, ξαφνικά έχασε τη θέση του, μόλις την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως έφυγε με νίκη απέναντι στη Λαμία με 3-1, για την απόλυσή του όμως έφταιγε ξεκάθαρα ο οδυνηρός αποκλεισμός από την Κόλος Κοβαλίβκα που στέρησε την Ευρώπη από τους «κίτρινους».

Γιώργος Πετράκης – 4η αγωνιστική: Λαμία

Ο υιός του Γιάννη Πετράκη, Γιώργος, ξεκίνησε με μεγάλη φιλοδοξία την περσινή σεζόν στον πάγκο της Λαμίας. Τα άσχημα αποτελέσματα όμως στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και οι ισάριθμες ήττες, είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυση του 33χρονου τεχνικού, μετά την ήττα από τον Βόλο εντός έδρας με 2-1.

2019-2020

Σάββας Παντελίδης – 2η αγωνιστική: Άρης

Ο Σάββας Παντελίδης κάθισε μόλις για δύο παιχνίδια στον πάγκο του Άρη, καθώς με μία ήττα και μία ισοπαλία, κρίθηκε ανεπαρκής και αποχώρησε από τον σύλλογο. Η συνέχεια γνωστή. Ο Απόστολος Τερζής ανέλαβε την ομάδα και από την επόμενη κιόλας αγωνιστική, η ψυχολογία του Άρη άλλαξε, μετά και την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναίκού με 4-0.

Άκης Μάντζιος – 2η αγωνιστική: Πανιώνιος

Πρόωρη απόλυση βίωσε και ο Άκης Μάντζιος, καθώς αποχώρησε από τον Πανιώνιο μόλις τη δεύτερη αγωνιστική και μετά από δύο συνεχόμενες ήττες από Βόλο και ΠΑΟΚ. Η διοίκηση έκρινε πως έπρεπε να πάει σε κάτι διαφορετικό,ο Νίκι Παπαβασιλείου ανέλαβε την ομάδα με σκοπό να τη σώσει όμως δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα ο «Ιστορικός» να τερματίσει τελευταίος και να αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Μιγκέλ Καρντόσο – 1η αγωνιστική: ΑΕΚ

Μόλις έναν αγώνα πρωταθλήματος και έναν ευρωπαϊκό πρόωρο αποκλεισμό χρειάστηκε η διοίκηση της ΑΕΚ για να καταλάβει πως ο Μιγκέλ Καρτνόσο δεν ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση της ομάδας αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου εν γένει. Ήττα μόλις την πρώτη αγωνιστική από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και ευρωπαϊκό χαστούκι από την Τράμπζονσπορ, έφεραν τον Πορτογάλο προ τετελεσμένων, που τελικά αποχαιρέτησε τη χώρα μας από τον Αύγουστο.  

2018-2019

Ισμαέλ Βαλεριάν – 1η αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης 

Μόλις μία αγωνιστική κάθισε στον πάγκο του Απόλλων Σμύρνης ο Γάλλος τεχνικός, Ισμαέλ Βαλεριάν, αφού όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, η διοίκηση του συλλόγου προσπαθούσε να παρέμβει όσον αφορά σε τεχνικά και αγωνιστικά θέματα, ακόμα και υποδείξεις για την αρχική ενδεκάδα. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει, δεχόταν απειλές από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Μπάμπης Τεννές – 2η αγωνιστική: Λαμία

Αυστηροί ήταν οι διοικούντες την Λαμία απέναντι στον Μπάμπη Τεννέ, αφού ο έμπειρος τεχνικός ναι μεν ξεκίνησε με δύο ήττες στα πρώτα παιχνίδια, αντιμετώπισε όμως δύο δυνατούς αντιπάλους, καθώς την πρώτη αγωνιστική ηττήθηκε από τον Άρη εντός έδρας, ενώ στη συνέχεια πήγε στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

2017-2018

Στάικος Βεργέτης – 3η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης

Μόλις τρεις αγώνες κατάφερε να κρατήσει τη θέση του στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης ο Στάικος Βεργέτης. Ο 45χρονος προπονητής με δύο ήττες και μία ισοπαλία έχασε τη θέση του, με τη διοίκηση να του χρεώνει την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Μπέσνικ Χάσι – 5η αγωνιστική: Ολυμπιακός

Ο Μπέσνικ Χάσι ήρθε με μεγάλη αισιοδοξία στην ομάδα του Ολυμπιακού και η αλήθεια είναι πως τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του ήταν αρκετά ενθαρρυντικά. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ καλά τη σεζόν, αφού μπήκαν στους ομίλους του Champions League που ήταν ο πρώτος στόχος, έκαναν νίκη στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, όμως από εκείνη τη στιμγή άρχισε η κατρακύλα. Ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 3-2 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με αποκαρδιωτική εμφάνιση και δύο σερί ισοπαλίες στη συνέχεια. Όμως η απίστευτη ήττα με 3-2 με ανατροπή που βίωσε από την ΑΕΚ  ήταν αυτή που τον «τελείωσε» από τον Ολυμπιακό, με τον Αλβανό προπονητή να αποχωρεί στις αρχές του Οκτώβρη.

Αντρέ Πάους – 3η αγωνιστική: ΑΕΛ

Ο Ολλανδός τεχνικός, μετά από δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ όπου δέχθηκε από τέσσερα τέρματα και μία ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης, αποχώρησε καθώς η εικόνα της ομάδας ήταν καταστροφική. 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος – 1η αγωνιστική: Κασσιόπη

Μόλις δυόμισι μήνες και μία αγωνιστική ελληνικού πρωταθλήματος έμεινε στο τιμόνι της ομάδας ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός πλήρωσε την προβληματική εικόνα των φιλικών παιχνιδιών αλλά και την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο στην πρώτη αγωνιστική. Το συμβόλαιο του «Ελέ» λύθηκε κοινή συναινέση όπως είχε ανακοινώσει ο σύλλογος, η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ διαφορετική.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News