Παραδοχή Λανουά για λάθος στην αποβολή Κοστίνια: «Δεν έπρεπε να παρεμβεί ο VAR, γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρο λάθος»
Ο Λανουά παραδέχτηκε το προφανές, ότι VAR και Βίνσιτς τα έκαναν… μαντάρα στο Καραϊσκάκης και αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του ντέρμπι με την κόκκινη κάρτα στον Κοστίνια.
Σύμφωνα με την ανάλυση της φάσης που έκανε ο Λανουά, ο VAR δεν έπρεπε να καλέσει τον Βίνσιτς να ξαναδεί την φάση, καθώς, όπως τόνισε, «δεν υπάρχει ξεκάθαρο και προφανές λάθος».
Τουτέστιν, η πρωτογενής απόφαση του Σλοβένου διαιτητή να δώσει φάουλ και κίτρινη κάρτα κρίνεται σωστή από τον αρχιδιαιτητή.
Ο,τι είδε εξ’ αρχής όλη η Ελλάδα δηλαδή…
Αναλυτικά όσα είπε για την φάση:
«Εδώ έχουμε μια αμφιλεγόμενη φάση, πρώτα ο αμυνόμενος υποπίπτει σε φάουλ μετά από προβολή στον αντίπαλο με το γόνατο. Δεν έχουμε την βεβαιότητα ότι ο τερματοφύλακας ή ο επιτιθέμενος θα φτάσει πρώτος στην μπάλα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν περιμένουμε παρέμβαση του VAR και στηρίζουμε την απόφαση του διαιτητή μέσα στο παιχνίδι. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο VAR, δεν υπάρχει ξεκάθαρο και προφανές λάθος, ώστε να παρέμβει».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Νταβίντ Κάρμο, έρχεσαι για να μείνεις ή για να… γίνεις;
- Ολυμπιακός: Το δεξί μπακ και το ελληνικό στοιχείο
- Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός καλωσόρισε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!
- Αλέσιο Λίσι: Πατάει Θεσσαλονίκη - Η ώρα της άφιξής του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ
- ΑΕΚ: «Έχει κάνει πρόταση στον Γιόβιτς για νέα συμβόλαιο και περιμένει» λένε οι Σέρβοι
