Ολυμπιακός-Μίλωνας 3-1: Και το Σούπερ Καπ στο λιμάνι! - Αυτός ο θρύλος... δεν αφήνει τίποτα
Ο Ολυμπιακός ONEX ήταν ξανά σοβαρός και ένα το «δύο στα δύο» στους φετινούς τίτλους, παίρνοντας το Σούπερ Καπ μετά το Λιγκ Καπ, παρά την καλή προσπάθεια του Μίλωνα!
Είναι Ολυμπιακός και στα 100 του… τα θέλει όλα! Μετά το Λιγκ Καπ, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν και το Σούπερ Καπ με μία ακόμα καλή εμφάνιση κόντρα στον Μίλωνα.
Η ομάδα του Γκαρντίνι αντιμετώπισε ένα πολύ μαχητικό σύνολο που δεν παρατούσε κανένα σετ, έχοντας σε φοβερή κατάσταση τον Ράσελ, αλλά απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δε μπορεί να συγκριθεί με κανέναν εγώριο αντίπαλο.
Αυτό είναι το τρίτο Σούπερ Καπ στην ιστορία των Πειραιωτών, που κατέκτησαν τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 2010.
40 κύματα (1-0, 29-27)
Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο σετ της αναμέτρησης! Ο Ολυμπιακός έδειχνε καλύτερο πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα και ήταν… αγκαλιά με το 1-0, παίρνοντας προβάδισμα πέντε πόντων στο 23-18. Η «ερυθρόλευκη» επανάπαυση και η ικανότητα του Μίλωνα, όμως, έφερε το παιχνίδι τούμπα. Με ένα σερί 6-0, η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε σε σετ πόιντ και αργότερα βρήκε δεύτερο. Ο Ολυμπιακός τα έσπασε, έφτασε σε τρία δικά του και τελείωσε στο σετ με 29-27 από άσο του Κουμεντάκη.
Με τη δύναμη του σερβίς (1-1, 20-25)
Αλλιως φαινόταν πως θα πήγαινε και αλλιώς πήγε το δεύτερο σετ στο Παλαιό Φάληρο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε… φορτσάτος για το 2-0 (12-8), όμως απέκτησε προβλήματα στην υποδοχή και γενικά δε μπορούσε να διαχειριστεί τα χτυπήματα του Μίλωνα, ο οποίος ισοφάρισε στο 12-12 και πήγε… σερί μέχρι την κατάκτηση του σετ.
Σοβαρεύτηκε (2-1, 25-20)
Καλύτερα μπήλε στο τρίτο σετ ο Μίλωνας, παίρνοντας προβάδισμα 2 πόντων από την αρχή. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο 8-7 και έφτασε το +4 στο 18-14, όμως ο Μίλωνας ήταν ξανά… σκληρός για να πεθάνει και ισοφάρισε. Οι Πειραιώτες αυτή τη φορά δε την πάτησαν, σοβαρεύτηκαν και μπήκαν ξανά μπροστά με ένα επί μέρους 6-1 για να πάρουν το σετ.
Σταθερότητα και… κύπελλο (3-1, 25-21)
Με καλά χτυπήματα, καλά σερβίς και τα πρώτα του βιολιά σε καλή κατάσταση ξεκίνησε το τελευταίο σετ ο Ολυμπιακό, δημιουργώντας προβλήματα στον Μίλωνα, που δεν είχε καλή υποδοχή και έδειχνε να χάνει την πίστη του, όπως σημείωνε και ο Σάκης Ψάρρας. Οι Πειραιώτες μπήκαν μπροστά από νωρίς και παρότι οι Νεοσμυρνιώτες έδειξαν τάσεις επιστροφής στο τελευταίο διάστημα, δε χαρίστηκαν.
*Οι πόντοι του Ολυμπιακού ONEX προήλθαν από 9 άσους, 48 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων ενώ του Μίλωνα από 8 άσους, 52 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ONEX (Αντρέα Γκαρντίνι): Παγένκ 7 (6/10 επ., 1 μπλοκ), Πέριν 14 (13/31 επ., 1 άσος, 45% υπ. – 41% άριστες), Κουμεντάκης 11 (9/18 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 53% υπ. – 37% άριστες), Τράβιτσα 7 (2/2 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Ατανασίεβιτς 16 (10/23 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ), Τζούριτς 14 (8/12 επ., 1 άσος, 5 μπλοκ) / Τζιάβρας (λ., 38% υπ. – 38% άριστες)
ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Θεοδόσης 5 (3/4 επ., 2 μπλοκ), Κωτσάκης 8 (6/19 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 37% υπ. – 30% άριστες), Γιαμαμότο 1 (1/2 επ.), Ράσελ 26 (21/46 επ., 5 άσοι), Πολουγιάν 22 (20/36 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Λινάρδος 1 (0/2 επ., 1 μπλοκ) / Γουατάρου (λ., 53% υπ. – 47% άριστες), Σουσουρίδης, Νανόπουλος 1 (1 άσος), Σταθέλος 1 (1/3 επ.), Χάκας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
