ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο «γάμος» Ελ Αραμπί και Τικίνιο

Τικίνιο και Ελ-Αραμπί έχουν παίξει μαζί στο ματς με τον Ατρόμητο και για έξι λεπτά στο παιχνίδι με την Αντβέρπ, χωρίς να έχουν βρει δίχτυα στην κοινή τους παρουσία στην ενδεκάδα, αλλά το σχέδιο της συνύπαρξής τους δεν έχει εγκαταλειφθεί.

Τους είδαμε μαζί κόντρα στον Ατρόμητο. Δεν τους είδαμε μαζί κόντρα στην Αντβέρπ. Για την ακρίβεια τους είδαμε, αλλά για ελάχιστα λεπτά, από το 81ο που μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή ο Τικίνιο έως το 87ο που αντικασταστάθηκε ο Ελ Αραμπί. Στη Λαμία και εντός με τον Απόλλωνα ο Βραζιλιάνος ήταν μόνος, αφού ο Μαροκινός αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Μοιάζει βέβαιο ότι θα τους ξαναδούμε μαζί στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού. Το πότε μένει να δούμε αφού είναι κάτι που θα αποφασίσει ο καθ’ ύλην αρμόδιος, Πέδρο Μαρτίνς.

Ότι ο Ολυμπιακός απέτυχε να σκοράρει κόντρα στον Ατρόμητο σε μια ισοπαλία που «πόνεσε» γιατί χάθηκαν δύο βαθμοί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δεν σημαίνει ότι ο 51χρονος προπονητής έχει εγκαταλείψει την ιδέα της συνύπαρξης των δύο γκολτζήδων του. Κάθε άλλο… Εξάλλου, μιλάμε παίκτες με ομοιότητες αλλά και διαφορές. Ο Γιουσέφ μπορεί περισσότερο να βγαίνει εκτός περιοχής με επιτυχία και να λειτουργεί και ως δημιουργός, ενώ ο Σοάρες είναι περισσότερο παίκτης του «κουτιού». Γενικώς, ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να προπονήσει και να εξελίξει τη διάταξη 4-4-2 κυρίως για τα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος όπου οι αντίπαλοι παίζουν με διπλή ζώνη άμυνας. Όσο περνάει ο καιρός λοιπόν και οι δυο τους παίζουν περισσότερο μαζί, τόσο περισσότερο θα γνωρίζει ο ένας τον άλλο και θα αποδίδουν καλύτερα συνυπάρχοντας στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού.

Είναι τέτοια η κλάση και η ικανότητα που έχουν αμφότεροι στο να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα και να ταλαιπωρούν την αντίπαλη άμυνα, που μοιάζει αδύνατο να μη λειτουργήσει. Το μόνο που χρειάζονται είναι χρόνος μαζί. Χρόνος που στην παρούσα φάση δεν είναι άφθονος, καθώς υπάρχουν πολλά και απαιτητικά ματς στη σειρά. Την Κυριακή ο Ολυμπιακός πάει στην Τρίπολη για να φιλοξενηθεί από τον Αστέρα, ύστερα στην Κωνσταντινούπολη για το ματς με τη Φενέρ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ακολούθως υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης. Και μετά υπάρχει ξανά διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Δύσκολη είναι η ζωή του προπονητή του Ολυμπιακού αλλά τα έχει καταφέρει και σε πιο δύσκολα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News