Πανσερραϊκός-Καλλιθέα 2-1: Buzzer-beater Μπετανκόρ!

Με γκολ του Χεφτέ Μπετανκόρ στο 90′, ο Πανσερραϊκός επικράτησε 2-1 της Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε 2-1 της Καλλιθέας στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, χάρη σε γκολ του Μπετανκόρ στο 90′.

Πρώτη νίκη για τα «λιοντάρια» έπειτα από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες, σταθερά στην προτελευταία θέση οι φιλοξενούμενοι.

Το 15ο γκολ του Μπετανκόρ στο πρωτάθλημα έφερε τους γηπεδούχους στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και τη σημερινή τους αντίπαλο.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ορμητικά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι, έχοντας τα ηνία της αναμέτρησης.

Μόλις στο 6’, το σουτ του Ντεμέτριους ανάγκασε τον Γκουγκεσασβίλι σε απίθανη απόκρουση με το «αντίθετο» χέρι.

Μέχρι το 20ο λεπτό, οι τελικές ήταν 1-4 για την Καλλιθέα.

Στο 21’ και κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Η Καλλιθέα, όπως και στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, προσπάθησε, μάλλον αφελώς, να χτίσει την επίθεσή της από την άμυνα, ο Πανσερραϊκός πρέσαρε και έκλεψε και ο Μπετανκόρ με μία άψογη προσποίηση από το ύψος του πέναλτι, μοίρασε την μπάλα στον Σαλαζάρ, ο οποίος την προώθησε στην ανυπεράσπιστη εστία.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο σκόρερ συνέκλινε από τα αριστερά, δοκίμασε ωραίο σουτ προς το απέναντι «παραθυράκι» του Γκέλιου, όμως ο Ελληνας τερματοφύλακας επέδειξε εντυπωσιακά αντανακλαστικά και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Κοντά στην ισοφάριση έφτασαν στο 34ο λεπτό οι «Καλλιθεώτες», με τον Ντεμέτριους να μοιράζει υπέροχα στον επερχόμενο Καινούριο κι εκείνος με «γλυκό» πλασέ εντός περιοχής να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας.

Τον ξέφρενο ρυθμό του πρώτου μέρους, ήρθε να αντικαταστήσει το πιο… συνετό παιχνίδι του δεύτερου.

Μια κεφαλιά του Πασαλίδη που πέρασε άουτ και ένα σουτ του Στάικου που είχε την ίδια κατάληξη, ήταν οι σημαντικότερες στιγμές μέχρι το 63’.

Τότε, ο Σάλαζαρ έφτασε μια ανάσα από το 2-0, με τον Μεχίας με κρίσιμο τάκλιν να προστατεύει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, το φαλτσαριστό σουτ του Ντέλετιτς πέρασε μόλις άουτ.

Στο 69’, το ολέθριο σφάλμα του Δεληγιαννίδη, που έκανε ετεροχρονισμένα το τάκλιν πάνω στον Μερκάτι, έδωσε την ευκαιρία στην Καλλιθέα να ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι.

Ο Αλφαρέλα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε αρχικώς, όμως ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε στην επαναφορά για το 1-1.

Στο 85’ η Καλλιθέα έμεινε με 10 παίχτες μετά από αποβολή του Πασαλίδη για επικίνδυνο μαρκάρισμα και διαμαρτυρία, δεχόμενος δύο κίτρινες στην ίδια φάση.

Εν τέλει, την αναμέτρηση έκρινε ο Μπετανκόρ, που με υπέροχη κεφαλιά στο 90’ έδωσε την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Φέλτες, Φαρές, Ομεόνγκα, Ζελέν (46′ Λιάσος), Στάικος (80′ Χατζηστραβός), Σαλαζάρ, Ντέλετιτς (90+4′ Καρασαλίδης), Μπετανκόρ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Γκέλιος, Μεχίας, Πασαλίδης, Ισμάτ-Μιρέν (46′ Τσιβελεκίδης), Καινούργιος, Ματίγια, Μεγιάδο (46′ Μερκάτι), Σοΐρι (46′ Μουγκέ), Ντεμέτριους (75′ Εντιαγέ), Βαλμπουενά (75′ Λεμπόν), Αλφαρέλα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News