ΣΠΕΤΣΙΑ - ΜΙΛΑΝ 1-2: Έσωσε τους «Ροσονέρι» o Ντίαθ

Η Μίλαν κατόρθωσε να περάσει από την έδρα της Σπέτσια με 2-1 χάρη σε γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ οκτώ λεπτά πριν το φινάλε.

Οι «Ροσονέρι» κατόρθωσαν να επικρατήσαν με 2-1 της Σπέτσια εκτός έδρας βλέποντας τον υιό Μαλντίνι, τον τρίτο κατά σειρά από την οικογένεια που παίζει για την ομάδα, να ανοίγει το σκορ στο πρώτο μέρος πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των Μιλανέζων και τον Ντίαθ να «απαντάει» στην ισοφάριση του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε οδηγώντας στην νίκη τη Μίλαν με 2-1.

Μίλαν και Σπέτσια τα έδωσαν όλα στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν πολλές καθάρες ευκαιρίες. Και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, χωρίς όμως τελικά να καταφέρουν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. 

Στο δεύτερο μέρος ο Στέφανο Πιόλι έριξε δύο επιθετικούς στο παιχνίδι, αφού πέρασε τους Λεάο και Πελέγκρι στην θέση των Ρέμπιτς και Ζιρού για να κάνει την ομάδα ακόμα πιο επικίνδυνη, αλλά αποτελεσματική.

Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο υιός Μαλντίνι έδωσε την λύση με κεφαλιά στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός με την φανέλα της Μίλαν. Ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε το επώνυμο αυτό στην αρχική ενδεκάδα των «Ροσονέρι» μετά από 12 χρόνια και 117 μέρες, που έπαιξε το τελευταίο του ματς με την ομάδα ο Πάολο Μαλντίνι.

Οι Μιλανέζοι έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν. Η Σπέτσια «τίμωρησε» την αστοχία της Μίλαν με το γκολ που πέτυχε ο Ντανιέλε Βέρντε στο 80ο λεπτό ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Όμως, οι «Ροσονέρι» δεν είχα πει την τελευταία τους λέξη. Ο Μπραχίμ Ντίαθ πέρασε στο γήπεδο στο 82′ και πέντε λεπτά αργότερα ο Ισπανός επιθετικός μέσος σκόραρε για δεύτερο σερί ματς διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Έτσι, η Μίλαν ανέβηκε, έστω και προσωρινά στην κορυφή του πρωταθλήματος, με 16 βαθμούς και η Σπέτσια παρέμεινε οριακά πάνω από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

v-cej2fda6fm7l-se

Ενδεκάδες: 

Σπέτσια (πρ. Τιάγκο Μότα): Ζοέτ, Χριστόφ, Νικολάου, Μπαστόνι, Αμιάν, Σάλα (65′ Βέρντε), Μπουράμπια, Μαγκιόρε (64′ Φερέρ), Γκιασί (79′ Στρέλετς), Αντίστ (65′ Μανάι), Ενζολά

Μίλαν (πρ. Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Ρομανιόλι, Τομόρι, Ερναντέζ, Καλούλου (72′ Καλάμπρια), Κεσιέ (82′ Ντίαθ), Τονάλι, Μαλντίνι (59′ Μπενασέρ), Ρέμπιτς (46′ Λεάο), Σαλεμάκερς, Ζιρού (46′ Πελέγκρι)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News