ΑΕΚ-Ιζβιντατς 37-28: Πανέτοιμη για τελικό!
Η ΑΕΚ επικράτησε 37-28 της Ιζβιντατς στην πρώτη μονομαχία τους και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup.
Υπό το βλέμμα των ένθερμων υποστηρικτών της στο κατάμεστο «Γ. Κασιμάτης», η ΑΕΚ επικράτησε 37-28 της Ιζβιντατς στον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η «Ενωση» είχε τα ηνία, μετατρέποντας μάλιστα το 11-7 σε 16-7.
Το τέλος του α’ ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ στο +7 (20-13), επομένως έπρεπε να εστιάσει στη διαχείριση της διαφοράς.
Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν επανήλθαν εξίσου φορτσάτοι μετά την ανάπαυλα, με αποτέλεσμα η βοσνιακή ομάδα να μειώσει στα τρία γκολ.
Τελικά, η ΑΕΚ ξαναβρήκε τα πατήματά της, επανήλθε στο +7 (30-23) και διατήρησε τα ηνία έως το τέλος του ημιτελικού.
Για την ακρίβεια, το 30-24 μετατράπηκε σε 35-24 και τέλος σε 37-28, σκορ που φέρνει τους «κιτρινόμαυρους» αγκαλιά με τη συμμετοχή σε έναν ακόμη ευρωπαϊκό τελικό.
Αντάμα Κεϊτά (7 γκολ), Δημήτρης Παναγιώτου, Αντάμα Σακό (από 6 γκολ), ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών.
Στον αντίποδα, ο Μίλαν Βούκτσιτς έβαλε 6 γκολ, αλλά δεν αρκούσε για να σώσει την ομάδα του από τη βαριά ήττα.
Η ρεβάνς θα γίνει στην πόλη Λιουμπούσκι το ερχόμενο Σάββατο (26/4) στις 21:00.
