ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 83-92: Πρίφτης και Παναθηναϊκός σήκωσαν το πρώτο στην Πάτρα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Προμηθέα (83-92) στον τελικό του Super Cup και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της μπασκετικής σεζόν

Ο Προμηθέας μπορεί να αγωνιζόταν στο γήπεδό του, αλλά η αποστολή του… repeat των τίτλων στο Super Cup ήταν εξ’ ορισμού δύσκολη, απέναντι σε μία ανώτερη ποιοτικά ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός. Οι Πατρινοί άντεξαν για μία περίοδο, χάρη στα σουτ των Μάιλς και Ρέι, αλλά με το που πάτησε στο παρκέ του «Δ. Τόφαλος» το δεύτερο rotation και οι Μέικον/Νέντοβιτς «πήραν» το όπλο τους, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με το 83-92 να δίνει χώρο στα πανηγύρια των «πρασίνων»

Ο Δημήτρης Πρίφτης πανηγύρισε το πρώτο του τρόπαιο, ως προπονητής του Παναθηναϊκού, βάζοντας το πρώτο τσεκ στο κουτάκι με τους στόχους της σεζόν. Άλλωστε, το Super Cup μπορεί να είναι μία διοργάνωση που αρκετοί θα ξεχάσουν όσο προχωράει η σεζόν, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν υποχρεωμένος να μπει και να το κατακτήσει. Αυτή τη φορά δε χρειάστηκε ο Οκάρο να βγάλει… λαγούς από το καπέλο, με τις παλιοσειρές, Παπαπέτρου και Παπαγιάννη να τραβούν το κάρο επιθετικά.

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

[5]

ΠΟΣΤ ΔΙΧΩΣ ΑΥΡΙΟ

Ο Πρίφτης ήθελε να εκμεταλλευτεί το μέγεθος της ομάδας του, στέλνοντας αμέσως τους παίκτες του να αγκυροβολήσουν στο χαμηλό ποστ. Πότε με τον Παπαπέτρου απέναντι στον Ρογκαβόπουλο, πότε με τον Φλόιντ να βάζει πλάτη τον Χαντ, οι «πράσινοι» πήγαν σε προσωπικές φάσεις στη ρακέτα, με τον Προμηθέα να έχει θέματα εκεί, όταν δεν αντιμετώπιζε με παγίδες τα ανάλογα ματσαρίσματα.

ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΑΝΤΑΠΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ

Ο Προμηθέας αρέσκεται, με τον ερχομό του Κασιμίρο στην Πάτρα, να τρέχει και να πηγαίνει σε εκτελέσεις στο transition. Έψαξε ξανά το τρίποντο, με κάθε ευκαιρία, κάτι που απέδωσε όσο είχε τους Ρέι και Μάιλς στο παρκέ. Το δεύτερο rotation έφερε στο παιχνίδι τους Νέντοβιτς και Μέικον για τον Παναθηναϊκό, ο Σέρβος πήρε το όπλο του, οι αλλαγές στην άμυνα κράτησαν χαμηλά τους Πατρινούς, για να χτιστούς δειλά-δειλά διψήφιες διαφορές.

ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ PICK AND ROLL

Γκραντ και Χαντ κατάφεραν να φανούν απέναντι στους αργούς ψηλούς της ΑΕΚ, αλλά σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά, χωρίς να αποτελεί αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Το επιθετικό hedge out των ψηλών του Παναθηναϊκού απέκοψε τελείως τη δημιουργία των γκαρντ του Προμηθέα. Οδηγήθηκαν σε κακές αποφάσεις και λάθη, μην μπορώντας ούτε να σκοράρουν αλλά ούτε και να τροφοδοτήσουν τους -κατά πολύ μεγάλο ποσοστό- ετερόφωτους σέντερ τους. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως πολλές φορές Γκάντι και Ρέι, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αμυντικά miss-match, στερώντας τους ακόμα περισσότερη ενέργεια από το ρεζερβουάρ τους.

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΣΕ BEAST MODE

Τα κάνει όλα και συμφέρει. Η εξέλιξή του, ήδη από την περσινή σεζόν, είναι παραπάνω από εμφανής. Πλέον είναι ο παίκτης βαρόμετρο του Παναθηναϊκού. Παίρνει αποφάσεις με την μπάλα στα χέρια, τρέχει το pick and roll, ποστάρει και σκοράρει με κάθε τρόπο. Από τα φιλικά προετοιμασίας έχει δείξει την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται και το απέδειξε με τους 20 πόντους του στον τελικό.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ… ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Μέχρι τις παρυφές των 7-8 πόντων έφτανε ο Προμηθέας. Ένα κάρφωμα του Αγραβάνη και ένα σουτ του Γιαννόπουλου στο transition, μαζί με τη χαλάρωση του Παναθηναϊκού προς το φινάλε, άναψαν τη σπίθα στην ομάδα του Κασιμίρο. Η πίεση στην μπάλα εντάθηκε, με τους «πράσινους» να μην έχουν κάποιον να τους ηρεμήσει. Η λύση ήρθε με κάποια πεντάμετρα του Παπαγιάννη, αλλά κυρίως μέσω της άμυνας. Τα ξεσπάσματα του Προμηθέα αφορούσαν μακρινά σουτ, αλλά όσο και αν ο Χάρης Γιαννόπουλος βρήκε το χέρι του, χρειαζόταν κάτι συνολικό για να γυρίσει στο παιχνίδι η ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός μετέφερε ξανά την μπάλα στο ζωγραφιστό, με την ικανότητα των παικτών του να φτάνουν ως το τέλος της διαδρομής και με καλάθια των Οκάρο Γουάιτ και Μέικον, έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της μπασκετικής σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News