Aτρομητος-Αρης 1-1: Χρυσός Μορόν, σωτήρας Κουέστα

Ο Αρης δεν ξέφυγε από την μετριότητα, αλλά το γκολ του Μορόν, που έκανε ιστορικό ρκεόρ, του έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό και πλέον χρειάζεται άλλους τρεις στα επόμενα δύο παιχνίδια για να κατακτήσει την 5η θέση. Ο Μπάκου ισοφάρισε για τον Ατρόμητο, που έχασε κλασικές ευκαιρίες κόντρα στον Κουέστα που έπαιζε μόνος του.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Αρης δεν ήταν καλός κόντρα στον Ατρόμητο, πήρε όμως ισοπαλία 1-1 στο Περιστέρι και πλέον χρειάζεται μία νίκη στους επόμενους δύο αγώνες με ΟΦΗ και Αστέρα για να κατακτήσει την πέμπτη θέση.

Ο Λόρεν των ρεκόρ, ο Αρης του Μορόν!

Ο Αρης είχε τεράστια προβλήματα στην άμυνα και την μεσαία γραμμή, αλλά ο Μορόν πέτυχε ένα χρυσό γκολ που λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη. Ο Ισπανός στράικερ του Αρη έγραψε Ιστορία στο Περιστέρι με το γκολ που πέτυχε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, καθώς έφτασε στα 40 γκολ με τη φανέλα του Αρη, ανεβαίνοντας στην κορυφή των ξένων σκόρερ του Αρη όλων των εποχών!

Ο Μορόν μετράει 40 γκολ σε 75 αγώνες, αφήνοντας στα 39 τους Σέρχιο Κόκε και Λιούμπισα Μιλόγεβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς έγινε ροντέο, με τον Ατρόμητο να χάνει σωρεία ευκαιριών και των Κουέστα να γίνεται ήρωας, σταματώντας με κάθε τρόπο τους γηπεδούχους, με εξαίρεση το σουτ του Μπάκου στο 74′ που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ενδεκάδα χωρίς Φαμπιάνο

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ετοιμάστηκε να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα για πέμπτο συνεχόμενο παιχνιδι, αλλά ο Φαμπιάνο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό στην προθέρμανση και έδωσε τη θέση του στην ενδεκάδα στον Λίντσεϊ Ρόουζ.

Το μυστικό λέγεται Μορόν!

Ο Αρης δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, καθώς ο Ατρόμητος ήταν πιο επιθετικός και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Κουέστα. Ο Ισπανός γκολκίπερ κράτησε όμως το μηδέν στην καρφωτή κεφαλιά του Καλοσκάμη στο 15′, στην πιο σημαντική ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο Αρης ισορρόπησε στο τέλος του ημιχρόνου και άγγιξε το γκολ με τον Σαβέριο στο 43′, που νικήθηκε από τον Κοσέλεφ.

Ωστόσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μόντσου έκλεψε την μπάλα από τον Γιουμπιτάνα έξω από την περιοχή, πάσαρε στον Μορόν κι αυτός εκτέλεσε για το 1-0. Μάλιστα το γκολ αυτό ήταν κόντρα στην εικόνα του αγώνα, αφού οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν είχαν καλή απόδοση.

Κυνήγησε την ισοφάριση ο Ατρόμητος

Οι παίκτες του Γκαρσία βγήκαν απόφασισμένοι από τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο να ισοφαρίσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι και άρχισαν να πιέουν συνεχώς την άμυνα του Αρη, χωρίς όμως να έχουν την μεγάλη ευκαιρία. Οι παίκτες του Αρη παρέμειναν στην μετριότητα, αλλά θα μπορούσαν σε ανύποπτες φάσεις να πετύχουν και δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν το παιχνίδι.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές, ο Αρης έχασε με τραυματισμό τον Σιφουέντες και τον Σαβέριο και ο Ατρόμητος χτύπησε στην κόντρα μετά από χαμένη ευκαιρία του Μόντσου.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News