Παναθηναϊκός Aktor: Είναι μετρ τους είδους, σιγά μην έχανε!

Η «λάμψη» του MVP που τους έστειλε για… νάνι, ο «ψυχρός» εκτελεστής Μήτογλου και ο χαρακτήρας ενός συνόλου που από πέρυσι ξέρει να απαντάει σε αυτές τις καταστάσεις. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.
Είχα γράψει στο προηγούμενο άρθρο, της ήττας του Παναθηναϊκού από την Εφές, ότι αυτή η ομάδα θα κρίνει την πρόκριση. Είναι στο χέρι της και η ποιότητα θα «μιλήσει» για το μπρέικ στην Πόλη. Όχι δεν θέλω να ευλογήσω τα… γένια μου, αλλά τα πράγματα είναι απλά. Από την περσινή σεζόν το ρόστερ το οποίο είναι κατά 90% το ίδιο είχε τον τρόπο να απαντάει όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο. Θυμηθείτε τι έκανε όταν βρέθηκε στο 1-2 κόντρα στην Μακάμπι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Θυμηθείτε τι έκανε όταν η Φενέρ του έβαλε δύσκολα στον ημιτελικό. Θυμηθείτε τι έκανε στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού με την Ρεάλ. Θυμηθείτε τι έκανε μετά το εις βάρος του 0-2 στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στους τελικούς των ελληνικών πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και πήρε αυτό του άξιζε. Δηλαδή το ένα μπρέικ που τον καθιστά φαβορί για να πάει στο Αμπου Ντάμπι για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.
Θυμηθείτε τι έκανε όταν η Φενέρ του έβαλε δύσκολα στον ημιτελικό. Θυμηθείτε τι έκανε στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού με την Ρεάλ. Θυμηθείτε τι έκανε μετά το εις βάρος του 0-2 στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στους τελικούς των ελληνικών πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και πήρε αυτό του άξιζε.
Ο Παναθηναϊκός είναι μετρ του είδους. Η ήττα στο ΟΑΚΑ σαφέστατα και τον πείραξε. Ηθελε να την αποφύγει. Επικεντρώθηκε καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι και στο πώς θα καταφέρει να διορθώσει πράγματα και καταστάσεις. Εβγαλε ενέργεια στην άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο Εργκίν Αταμάν άλλαζε συνεχώς σχήματα (είτε κοντά με τρεις γκαρντ είτε ψηλά) και κατάφερε να «δέσει»… κόμπο τον Λούκα Μπάνκι. Οι «πράσινοι» περιόρισαν σε ικανοποιητικό βαθμό το πικ εν ρολ παιχνίδι των Τούρκων που πολλές φορές είχαν και την τύχη να ευστοχήσουν σε σουτ που ήταν εκτός ισορροπίας και στο φινάλε της άμυνας. Πέραν τούτου οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις στο άλυτο – μέχρι πρότινος – πρόβλημα που ονομαζόταν Πουαριέ.
Πέραν της άμυνας και την σωστής πνευματικής παρουσίας, υπήρξαν και δύο πρόσωπα που βγήκαν μπροστά σε αυτή τη σειρά. Κέντρικ Ναν και Ντίνος Μήτογλου. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε δυσκολευτεί αρκετά από την άμυνα της Εφές. Στο πρώτο ημίχρονο είχε μεν 4 πόντους, αλλά έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και διάβασε καλύτερα το παιχνίδι για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. «Θα έτρωγα περισσότερο ξύλο για να πάρουμε τη νίκη» είπε μετά το τέλος του αγώνα ο MVP της κανονικής διάρκειας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απλά ο Κέντρικ Ναν που ξέρουμε. Ηταν ο άνθρωπος που δεν είχε αντίπαλο στο παρκέ σε πολλά σημεία του αγώνα. Ειδικά στην 3η περίοδο ήταν καταλυτικός ώστε οι «πράσινοι» να πάρουν περισσότερα τα πάνω τους και φυσικά όταν η Εφές κατάφερε να γυρίσει από το -13 ήταν εκεί για να βάλει την υπογραφή του με 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (συνολικά 21π.). Ο Ναν δεν μάσησε ακόμα και στο μπασκετικό ξύλο των Τούρκων και με καθαρό μυαλό είχε σωστές αποφάσεις στο παρκέ (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα).
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απλά ο Κέντρικ Ναν που ξέρουμε. Ηταν ο άνθρωπος που δεν είχε αντίπαλο στο παρκέ σε πολλά σημεία του αγώνα. Ειδικά στην 3η περίοδο ήταν καταλυτικός ώστε οι «πράσινοι» να πάρουν περισσότερα τα πάνω τους και φυσικά όταν η Εφές κατάφερε να γυρίσει από το -13 ήταν εκεί για να βάλει την υπογραφή του με 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (συνολικά 21π.).
Ντίνος Μήτογλου. Ο διεθνής φόργουορντ δεν είχε «μιλήσει» στα δύο πρώτα παιχνίδια. Αυτή την φορά εμφανίστηκε από την αρχή του αγώνα και άνοιξε το γήπεδο της Εφές. Ηταν σε καλή κατάσταση, έδωσε πολλές μάχες στο παρκέ, πήρε την ομάδα πάνω του σε κρίσιμα σημεία και φυσικά έβαλε στα 6’’ ένα τρίποντο που θύμισε… Αντώνη Φώτση κυρίως για την «ψυχρή» εκτελεστικότητα που είχε. Ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από την ποιότητα του Ντίνου και την βρήκε ώστε να μπορέσει να δώσει έξτρα λύσεις στην άμυνα ο Χουάντσο (σημαντική η τάπα στον Λάρκιν και το κλέψιμο στο τελευταίο λεπτό).
Ο διεθνής φόργουορντ δεν είχε «μιλήσει» στα δύο πρώτα παιχνίδια. Αυτή την φορά εμφανίστηκε από την αρχή του αγώνα και άνοιξε το γήπεδο της Εφές. Ηταν σε καλή κατάσταση, έδωσε πολλές μάχες στο παρκέ, πήρε την ομάδα πάνω του σε κρίσιμα σημεία και φυσικά έβαλε στα 6’’ ένα τρίποντο που θύμισε… Αντώνη Φώτση κυρίως για την «ψυχρή» εκτελεστικότητα που είχε.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα στο crunch time και σε μια «καυτή» έδρα και έκανε το μπρέικ. Απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Αν θέλετε την άποψή μου, το βράδυ της Παρασκευής πρέπει να πατήσει στο παρκέ σαν να είναι το ματς «τελικός» ούτως ώστε να «καθαρίσει» την σειρά. Να κάνει το 3-1 και να πάρει την πρόκριση στο Αμπου Ντάμπι. Δεν θα είναι εύκολο το ματς, αλλά οι πολλές προσωπικότητες που έχει αυτή η ομάδα, έχουν τον τρόπο για να επενδύσουν πάνω σε αυτό το μπρέικ και όπως το 2009 (τότε κόντρα στην Σιένα που είχε ως βοηθό του Πιανιτζιάνι, τον Μπάνκι) να κάνουν το 3-1 και να πάνε στο Αμπου Ντάμπι για να υπερασπιστούν το στέμμα τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
