ΑΕΚ Παρασκήνιο: Όλα όσα έγιναν και έφεραν το «διαζύγιο» με τον Ματίας Αλμέιδα - Το αντίο του Αργεντινού στους παίκτες στην Τούμπα
Η απόλυτη επιβεβαίωση της SportDay που είχε γράψει από την 1η Απριλίου για τις εξελίξεις με τον Ματίας Αλμέιδα.
Όπως ήταν αναμενόμενο και είχατε διαβάστε στη SportDay από την 1η Απριλίου, ο Ματίας Αλμέιδα αποτελεί -και επίσημα πλέον- παρελθόν από την ΑΕΚ.
Το γυαλί που υπήρχε ανάμεσα στη διοίκηση και τον «πελάδο» όχι μόνο δεν ήταν αλεξίσφαιρο, αλλά ήταν ραγισμένο απ’ το ξεκίνημα της σεζόν. Υπήρξαν προσπάθειες να μη σπάσει, αλλά ήταν μάταιες. Ο εσωτερικός πόλεμος που δέχτηκε ο Αργεντινός προπονητής απ’ τη διοίκηση Ηλιόπουλου και των στενών συνεργατών του μέχρι το περίφημο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ήταν ανηλεής.
Η απόφαση του 51χρονου να παραμείνει τον «εγκλώβισε» και τα τραγικά αποτελέσματα στα οκτώ τελευταία ματς τον «καταδίκασαν», δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον «Super Mario» να κάνει αυτό που ήθελε απ’ το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Να τον διώξει, χωρίς να μπορεί να του χρεώσει κανένας ότι τον «έφαγε»!
Η απογοητευτική εικόνα της ομάδας, τα συνεχόμενα στραπάτσα κι η υπομονή (όλων) που εξαντλήθηκε, σε συνάρτηση με την αρνητική εισήγηση του Χαβιέρ Ριμπάλτα, ο οποίος θέλει να φτιάξει κάτι αποκλειστικά δικό του, «υπέγραψαν» χθες -οκτώ μέρες πριν απ’ τα «γενέθλια» της τριετίας που θα έκλεινε- το «διαζύγιο».
Ο Αλμέιδα περνάει στην ιστορία ως ένας απ’ τους καλύτερους προπονητές της ΑΕΚ! Κατέκτησε ένα νταμπλ και στατιστικά είναι αυτός που σε 104 ματς πρωταθλήματος στον πάγκο του «Δικεφάλου» πέτυχε τις περισσότερες νίκες (65), έχει το καλύτερο ποσοστό συγκομιδής βαθμών (62,5%) και μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς (214, δηλαδή 2,06 ανά αγώνα).
Το αντίο στην Τούμπα
Ο Ματίας Αλμέιδα είχε συγκεντρώσει τους πάντες την Παρασκευή στα Σπάτα, πριν απ’ το ματς με τον ΠΑΟΚ, για να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους αυτά τα τρία χρόνια. Στα αποδυτήρια της Τούμπας, μετά τη λήξη του αγώνα, σε ένα πολύ έντονα φορτισμένο περιβάλλον, έριξε απλώς τους τίτλους τέλους: «Σας ευχαριστώ για όλη την πορεία κι όσα ζήσαμε. Ευχαριστώ πολύ τον κάθε εργαζόμενο εδώ μέσα. Εύχομαι το καλύτερο για τη ζωή σας και για εσάς, να γίνει το καλύτερο και για την ΑΕΚ».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
