Σταύρος Γεωργακόπουλος: Αυτή είναι η πιο μεγάλη… προίκα
Τουλάχιστον μια ενδεκάδα που πανηγύρισε πρόσφατα το νταμπλ μπορεί να φέρει προτάσεις στο μεγάλο λιμάνι, αλλά στην ΠΑΕ προσέχουν για να… έχουν, με σύμμαχο και τη συμμετοχή στο νέο Champions League.
«Ενός κακού μύρια έπονται», αναφέρει η λαϊκή ρήση, αλλά στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού ισχύει μάλλον το ακριβώς αντίθετο.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σχεδόν έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Conference League κατάφερε να επιστρέψει στο θρόνο της Ελλάδας με ένα επιβλητικό νταμπλ. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι η καλή δουλειά που ξεκίνησε από την ημέρα της πρόσληψης του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει απογειώσει και τις αξίες των περισσότερων μελών του «ερυθρόλευκου» ρόστερ.
Αν βάλουμε κάτω τη σχετική λίστα, θα διαπιστώσουμε ότι από τον Κωστούλα, τον Μουζακίτη και τον Τζολάκη, μέχρι τον Ελ Καμπί, τον Γιάρεμτσουκ και τον Ζέλσον Μαρτίνς, όλοι έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Αν εξαιρέσουμε ορισμένες περιπτώσεις όπως του 35χρονου Ντάνι Γκαρθία ή του συνομήλικου Αλέξανδρου Πασχαλάκη που πλησιάζουν προς τη δύση της καριέρας τους, όλοι οι άλλοι έχουν προσεγγίσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων του εξωτερικού και τα εκατομμύρια ζαλίζουν γύρω από τα ονόματά τους.
Πέρα από τον τρελό χορό που συνοδεύει πλέον δύο 18άχρονια παιδιά όπως είναι ο Κωστούλας και ο Μουζακίτης, ακόμη και ποδοσφαιριστές που έκλεισαν μόλις έναν χρόνο στον Πειραιά βλέπουν τις… σειρήνες να τους πολιορκούν. Αναφέρομαι στον Κοστίνια και τον Πιρόλα σε μια σεζόν που δεν ήταν βασικές επιλογές από το ξεκίνημά της, αλλά έγιναν στην πορεία.
Αν στους παραπάνω προσθέσουμε το σταθερό ενδιαφέρον που έχει προκύψει από πέρυσι για παίκτες όπως ο Εσε, ο Ορτέγκα, ο Ρέτσος που έκανε εντυπωσιακό come back, καταλήγουμε ότι τουλάχιστον μια… ενδεκάδα που πανηγύρισε πρόσφατα το νταμπλ μπορεί να φέρει προτάσεις στο μεγάλο λιμάνι.
Για όλα αυτά, ωστόσο, είναι απολύτως έτοιμοι και… προγραμματισμένοι στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας. Φρόντισαν στη διάρκεια της σεζόν, να δεσμεύσουν τα πιο ακριβά κοσμήματα με νέα πολυετή συμβόλαια, ενώ είναι τεράστιο και το κίνητρο της παρουσίας στο επόμενο Champions League αν το βάλουμε στο τραπέζι… Είναι λογικό κάθε επαγγελματίας αθλητής να σκέφτεται το καλύτερο δυνατό για την καριέρα του, είτε αυτό αφορά ένα νέο συμβόλαιο, είτε μια αξιόλογη μεταγραφή.
Οταν, όμως, βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που σου καλύπτει τα πάντα, θα πρέπει να προκύψει κάτι εξαιρετικό για να προκαλέσει τάσεις φυγής. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει από τα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης μέχρι τον τελευταίο οπαδό, να έχει δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα που δεν αποτυπώνεται μέσα στο γήπεδο, αλλά κι έξω από αυτό. Το είδαμε και στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ελ Καμπί να τρέχει στο 92’ για να μαρκάρει τον Νέιρα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, να κλέβει τη μπάλα, να την κουβαλάει και την κατάλληλη στιγμή να την πασάρει στον Γιάρεμτσουκ. Με τον Ουκρανό να λέει ε χαριστώ, να τη στέλνει συστημένη στην απέναντι γωνία για το 2-0 και να επιστρέφει για να αγκαλιάσει τον Μαροκινό συμπαίκτη του.
Προσέξτε, μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές που παλεύουν καθημερινά για την ίδια θέση στην ενδεκάδα. Ο υγιής ανταγωνισμός, όμως, τους έχει κάνει όχι απλά να μη βλέπουν ο ένας τον άλλο με μισό μάτι, όπως πολύ συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά να παίζουν ο ένας για τον άλλον κι όλοι μαζί για το καλό του συνόλου. Κάπως έτσι, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η μετάβαση από το περσινό Conference, στο φετινό Europa και το αυριανό Champions League. Τακτοποιημένα πράγματα..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Γιάννης Κωνσταντέλιας: «Οι γονείς τους σχεδιάζουν ένα ταξίδι στη Μόσχα για να γνωρίζουν την πόλη»
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Τσάμπι Αλόνσο
- Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η viral αντίδρασή του σε κάρφωμα του αδερφού (vid)
- Αγγελόπουλοι-Βρούτσης: Τα έκαναν μούσκεμα!
