MAΡΚ ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: «Ήταν οφσάιντ το γκολ της ΑΕΚ»

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις στην αγωνιστική που μας πέρασε για την Super League Interwetten και όπως υποστήριξε, σωστά ακυρώθηκε το τέρμα που σημείωσε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε όπως κάθε εβδομάδα τις φάσεις που σήκωσαν την μεγαλύτερη συζήτηση στην αγωνιστική που μας πέρασε και όπως υποστήριξε, το γκολ της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς όπως ανέφερε, ο ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρών» επηρέαζε την φάση.

Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Βόλο:

«Ο διαίτητής έδειξε πέναλτι εντός της περιοχής για χέρι του αμυντικού του Βόλου, όμως άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί πως η μπάλα άγγιξε το σώμα και όχι το χέρι του ποδοσφαιριστή, επομένως ήταν σωστή η απόφαση του, να πάρει πίσω ότι υπέδειξε στην αρχή».

Για το ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

«Ο βοηθός διαιτητής δεν έδωσε οφσάιντ στο γκολ της ΑΕΚ, το VAR  έλεγξε αυτό το περιστατικό για οπτική επαφή καθώς ο βοηθός διαιτητής δεν μπορεί να το κρίνει από τη θέση του. Το VAR συνέστησε μια επανεξέταση στον διαιτητή για να ελέγξει αν ο επιθετικός είχε επηρεάσει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παιξει την μπάλα και επίσης το οπτικό του πεδίο. Τελικά μετά από επανεξέταση από τον διαιτητή το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι οφσάιντ καθώς ο αμυντικός είναι πολύ κοντά στον τερματοφύλακα και επηρεάζει σαφώς την ικανότητα του να παίξει τη μπάλα και επηρέασε επίσης την οπτική του».

Στο ματς της Λαμίας με τον Παναιτωλικό για χέρι του αμυντικού των γηπεδούχων:

«Το VAR συνέστησε στον διαιτητή ότι ήταν χέρι του αμυντικού εντός της περιοχής. Ο διαιτητής επέμεινε στην αρχική του απόφαση χωρίς να δώσει πέναλτι. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση καθώς το χέρι βρίσκεται σε φυσική θέση».

Για το χέρι του Βούρου στον ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ:

«Ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στον αγώνα, αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού εντός περιοχής. Η ΚΕΔ συμφωνεί καθώς το χέρι βρίσκεται σε φυσική θέση».

Για το γκολ του Ιωνικού στον αγώνα με τον Απόλλων Σμύρνης που ακυρώθηκε ως οφσάιντ:

«Μετά το γκολ του Ιωνικού, το VAR έλεγξε την φάση για οφσάιντ. Το γκολ ακυρώθηκε μετά από μερικά λεπτά. Η ΚΕΔ συμφωνεί καθώς ο αμυντικός που προσπαθεί να διώξει την μπάλα, δεν την άγγιξε, επομένως το γκολ είναι οφσάιντ από την αρχική πάσα. Ωστόσο εάν την είχε ακουμπήσει τότε το τέρμα θα μετρούσε, καθώς θα είχε πρόθεση».

Για το χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον αγώνα του Ατρομήτου με τον Άρη:

«Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού όμως ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα. Το VAR επανεξέτασε τη φάση, ενώ το ίδιο έκανε και ο διαιτητής που κράτησε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί καθώς η μπάλα βρίσκει πρώτα στο πόδι και μετά στο χέρι του».

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News