ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Κυνηγάμε όλους τους στόχους που έχουμε μπροστά μας»

Το μεσημέρι της Τρίτης (28/9) πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ η Media Day του Ολυμπιακού με τους παίκτες να μιλούν για τη νέα σεζόν της Euroleague.

Δηλώσεις από το ΣΕΦ έκαναν οι Κώστας Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης, Μουσταφά Φαλ, Μιχάλης Λούντζης και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης.

Ο Σλούκας επισήμανε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κυνηγήσουν φέτος όλους τους στόχους που έχουν μπροστά τους, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι ότι υπάρχει ομοιογένεια στη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Σλούκας συγκεκριμένα δήλωσε:

«Υπάρχει ενθουσιασμός για την πρεμιέρα, η ομάδα έχει δουλέψει καλά. Χαιρόμαστε που θα παίξουμε και πάλι μπροστά στον κόσμο μας. Ο Ολυμπιακός κυνηγάει όλους τους στόχους που έχει μπροστά του. Αρχής γενομένης από την Παρασκευή, θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση.

Δεν παίζουμε καινούργιο μπάσκετ, το ίδιο μπάσκετ θα παίξουμε. Η ομάδα μέχρι τώρα έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά. Οι προσθήκες ήταν από το πρώτο επίπεδο. Οι παίκτες γνωρίζουν πού βρίσκονται και μαζί με τον κόσμο μας θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Παρ’ όλο που δεν ήμουν το πρωτοπαλίκαρό του Ντούσαν Ίβκοβιτς, έχω να πω ότι μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο προπονητή, μια πολύ μεγάλη φυσιογνωμία του παγκοσμίου μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πάρα πολλά, όπως και το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης είπε:

«Η πρώτη σκέψη όλων είναι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κατάσταση με τον κορονοϊό. Θέλουμε να περάσουμε ξανά όμορφες στιγμές, χωρίς φόβο. Από εκεί και πέρα, στην ομάδα εύχομαι να έχουμε υγεία. Να μπορέσουμε να παλέψουμε για τους στόχους μας όσο καλύτερα γίνεται ξεκινώντας από το παιχνίδι της Παρασκευής. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλύτερα από πέρυσι και να παίξουμε ένα μπάσκετ που θα χαρούν όλοι».

Για τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν: «Το μπάσκετ είναι ένα, είναι απλό, πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, είναι σημαντικό να υπάρχει ομοιογένεια. Είναι σημαντικό που αρκετοί είμαστε από πέρυσι μαζί. Στη φετινή προετοιμασία βγήκαν πιο εύκολα κάποιοι αυτοματισμοί».

Μεταξύ άλλων έκανε ειδική αναφορά και στον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Τα έχουμε πει πολλές φορές. Για τον καθένα ξεχωριστά ο Ντούντα ήταν ένας προπονητής που έδωσε πολλά. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ. Μου έδωσε τεράστια ώθηση. Υπάρχουν πάρα πολλές ιστορίες, καθημερινές στιγμές που ζήσαμε. Ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε πώς να παίρνει το 100%. Ήταν και ψυχολόγος, ήξερε τι ήθελε να ακούσει ο κάθε παίκτης».

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ αισιόδοξοι. Είναι μια νέα εποχή για το ελληνικό μπάσκετ. Θεωρούμε πως μετά τις εκλογές της ΕΟΚ μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε. Οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και κατ’ επέκταση του επαγγελματικού μπάσκετ. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την ομάδα. Ο κόουτς και οι συνεργάτες του, μαζί με την διοίκηση δουλέψαμε σκληρά, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για φέτος. Θα είναι δύσκολη χρονιά, καθώς η πανδημία συνεχίζεται.

Τα γήπεδα δεν θα είναι εντελώς γεμάτα και αυτό είναι κάτι που μας στενοχωρεί. Σίγουρα, όμως, θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, καθώς θα έχουμε δίπλα μας τον κόσμο μας και ελπίζουμε να ζήσουμε ανάλογες μεγάλες στιγμές με εκείνες του παρελθόντος. Για άλλη μια χρονιά, την τέταρτη συνεχόμενη, έχουμε μαζί μας τον μεγάλο μας χορηγό, bwin. Μια εξαιρετική εταιρεία που αποτελείται από εξαιρετικούς ανθρώπους. Πέρα από μια μεγάλη εταιρεία, ταιριάζουμε στις αρχές και τις αξίες. Είναι μια εταιρεία στον χώρο του στοιχηματισμού, αλλά με πολύ υπεύθυνη συμπεριφορά.

Όλοι στον Ολυμπιακό είμαστε πολύ υπερήφανοι που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης, χαιρόμαστε πολύ που είναι μαζί μας και ευχόμαστε να ζήσουμε μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες».

Ο Μιχάλης Λούντζης επισήμανε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αρχίζουμε την Euroleague την Παρασκευή. Έχουμε δουλέψει σκληρά για παραπάνω από έναν μήνα. Βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα, σιγά-σιγά βρισκόμαστε με τα παιδιά όλο και περισσότερο. Θέλουμε τους αγώνες, όλοι οι αθλητές προτιμούν τα παιχνίδια, είναι προφανές αυτό. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε κάθε παιχνίδι. Πιστεύω ότι είμαστε ομάδα πλέι οφ. Γι’ αυτό δουλεύουμε, αυτό θέλουμε και κοιτάμε μπροστά».

Ο Μουσταφά Φαλ δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι πολύ ωραία που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα, σ’ αυτή την πόλη. Ξέρω τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα στο παρελθόν, ξέρω τι θέλει να πετύχει στο μέλλον και είμαι χαρούμενος πραγματικά που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Δείτε το video της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News