ΜΙΛΑΝ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-2: Γύρισε από την «κόλαση» ξανά η Ατλέτικο

Μια ακόμη μεγάλη ανατροπή, στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να πετύχει η Ατλέτικο, καθώς πήρε τη νίκη στην Ιταλία απέναντι στη Μίλαν με 2-1, με ήρωα τον Σουάρεζ, ο οποίος στο 90+7′ ολοκλήρωσε την ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Την δεύτερη σερί ήττα στην διοργάνωση γνώρισε η Μίλαν, παρότι για παραπάνω από ένα ημίχρονο ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, με την αποβολή του Κεσί να της στοιχίζει βαθμούς, μένοντας έτσι στην τελευταία θέση του γκρουπ. Η Ατλέτικο από την άλλη, έδειξε ξανά πως είναι εφτάψυχη και πέτυχε μια ακόμη ανατροπή, ενώ πήρε και το πρώτο τρίποντο στους ομίλους ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, 2 βαθμούς πίσω από την Λίβερπουλ.

Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα και τα κατάφερε

Με το… μαχαίρι στα δόντια μπήκε η Μίλαν στο ματς, με τους «ροσονέρι» να δείχνουν τις διαθέσεις τους από πολύ νωρίς, δείχνοντας πως το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να πάρουν τους 3 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι, ξεκίνησαν έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά και τις ευκαιρίες, ενώ παράλληλα σε όλες τις διεκδικήσιμες μπάλες έβγαιναν πάντα πρώτοι στη φάση.

Η ροή του αγώνα πέρναγε από τα χέρια της Μίλαν, με τους Ιταλούς όμως να μην έχουν καταφέρει να βρει τη μεγάλη φάση, μέχρι και το 18ο λεπτό όταν ο Ρέμπιτς έφτασε απέναντι από τον Όμπλακ και μια ανάσα από το 1-0, όμως το πλασέ του, κατάφερε με υπερένταση να απομακρύνει σε κόρνερ ο σπουδαίος Σλοβένος τερματοφύλακας, αποσοβώντας το γκολ, το οποίο όμως δεν άργησε να έρθει. Δύο λεπτά αργότερα και το 20’, ο Ντίας μετά από κόρνερ των «ροσονέρι» βρέθηκε να «χορεύει» την άμυνα των φιλοξενούμενων, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Λεάο και εκείνος με τη σειρά του, έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην εστία του Όμπλακ.

Η Ατλέτικο ακόμα και μετά το γκολ που δέχθηκε δεν έδειχνε να μπορεί να βρει ούτε την κατοχή, ούτε τον χώρο για να κάνει το παιχνίδι της, τα λεπτά κυλούσαν με την Μίλαν να συνεχίζει να είναι αρκετά καλύτερη, τα δεδομένα όμως άλλαξαν σύντομα και συγκεκριμένα το 29ο λεπτό, όταν μετά από ένα «χαζό» φάουλ λίγο πάνω από το κέντρο του γηπέδου, ο Κεσί δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για τουλάχιστον 1 ώρα παιχνιδιού.

Ακόμα και με την αριθμητική υπεροχή, οι «ροχιμπλάνκος» πέρα από μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής, δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλύτερο ακόμα και όταν ο Σιμεόνε προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα, βάζοντας τον Ζοάο Φίλιξ αντί του Τρίπιερ με σκοπό να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 1-0.

Της στοίχισε το αριθμητικό μειονέκτημα – Βρήκε την ανατροπή με «Γκρίζι» και Σουάρεζ

Καμία σχέση δεν είχε η αρχή του πρώτου ημιχρόνου με το δεύτερο. Η αριθμητική υπεροχή της Ατλέτικο άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι «ροχιμπλάνκος», μετά και τις αλλαγές του Σιμεόνε με την αρχή του δεύτερου μέρους, έγιναν αρκετά πιο επιθετικοί, ενώ άρχισαν να ελέγχουν πλήρως την ροή του αγώνα, πατώντας πιο συχνά περιοχή και ψάχνοντας πλέον με μεγαλύτερες αξιώσεις την ισοφάριση, στην οποία έφτασαν αρκετά κοντά με τον Σουάρεζ στο 54’.

Η Μίλαν από την άλλη με «μάεστρο» τον Στέφανο Πιόλι, έδειχνε παρά την πίεση και τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων να ελέγχει την κατάσταση, στα αμυντικά της καθήκοντα, στα οποία και στηρίχθηκε στο δεύτερο μέρος, με τον 55χρονο τεχνικό να γυρνάει σε 5αδα στην άμυνα φτιάχνοντας ένα «απροσπέλαστο τείχος». Το αριθμητικό μειονέκτημα, της Μίλαν, φαινόταν κυρίως στο επιθετικό κομμάτι και ειδικότερα από τη στιγμή που βγήκε ο καλύτερος της παίκτης, ο Ντίαζ, οι επιθετικές της στιγμές σχεδόν εξαφανίστηκαν.

Από το 70ο λεπτό και μετά, στον αγώνα υπήρχε μια ομάδα η Ατλέτικο. Οι Ισπανοί έλεγχαν πλήρως τον αγώνα, είχαν την κατοχή όμως δεν κατάφεραν να βρουν την μεγάλη ευκαιρία. Η Μίλαν ξεκίνησε να «πουλάει» τη μπάλα, ενώ έχασε και πολύ έδαφος στον αγωνιστικό χώρο και το πλήρωσε μετά από εξαιρετική ομαδική συνεργασία της Ατλέτικο και σουτ στην κίνηση από τον Γκριεζμάν, με τον Γάλλο να ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος» στην επιστροφή του. Το πλήρωμα της οπισθοχώρησης ήρθε στο 90+7’ από την άσπρη βούλα, με τον Σουάρεζ να πετυχαίνει το πρώτο του εκτός έδρας γκολ στην διοργάνωση μετά από 25 αγώνες, δίνοντας τη νίκη στους πρωταθλητές Ισπανίας.

Μίλαν (4-3-3): Μενιάν, Καλάμπρια, Ρομανιόλι, Τομόρι, Ερνάντεζ, Σαλέμακερ (81’ Καλούλου), Μπανασέρ (Φλορέντσι), Κεσί, Ντίαζ (57’ Ζιρού), Λεάο (57’ Μπάλο Τούρε), Ρέμπιτς (34’ Τονάλι)

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Τρίπιερ (40’ Ζοάο Φίλιξ), Χιμένεθ, Φελίπε, Ερμόσο (Ρέναν Λόντι), Γιορέντε, Κόκε (61’ Γκριεζμάν), Κοντογκμπιά (64’ Λεμάρ), Καράσκο (46’ Ντε Πολ), Κορέα, Σουάρεζ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News