Βρούτσης: «Βρισκόμαστε στις τελικές διαβουλεύσεις για το ΣΕΦ-Ελπίζουμε και θέλουμε να γίνει στην Αθήνα το Final Four»
Ο Γιάννης Βρούτσης, Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, τοποθετήθηκε για την υποψηφιότητα της Αθήνας στο Final Four του 2026, ενώ αναφέρθηκε και στην παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Ο Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, μίλησε για την παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, τονίζοντας πως η διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία. Παράλληλα, σχολίασε θετικά την υποψηφιότητα της Αθήνας για το Final Four του 2026.
Αναλυτικά:
Για το Final Four του 2026: «Αισιοδοξούμε, ελπίζουμε και θέλουμε να γίνει στην Αθήνα. Είναι το αίτημα που έκανε η Ελληνική Κυβέρνηση, πριν από μερικές μέρες. Δώσαμε ακριβώς το ποσό που απαιτεί για να γίνει η διοργάνωση. Είμαστε σε όλα συνεπείς. ΤΟ ΟΑΚΑ είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης με 18.500 θεατές. Η επίτευξη του Final Four στην Αθήνα είναι Εθνικό ζήτημα, ενώνει όλο το μπάσκετ και όλο τον ελληνικό αθλητισμό».
Για το αν υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά στην EuroLeague: «Δεν μπαίνουμε σε πλειστηριασμό. Η τοποθέτησή μας είναι συγκεκριμένη. Αν επιλεγεί το Βελιγράδι, είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, εντάξει, αλλά εμείς θέλουμε την Αθήνα. Θα επιλέξουν οι αρμόδιοι».
Για το ΣΕΦ: «Το ΣΕΦ θα πάει στον Ολυμπιακό. Είμαστε στις τελικές διαβουλεύσεις. Πρέπει να συζητήσουμε κάθε λεπτομέρεια, καθώς ένα τόσο σοβαρό γεγονός, δεν είναι κάτι απλό. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, είναι αξίες, είναι αθλητισμός, αλλά πίσω από τον Ολυμπιακό του μπάσκετ είναι μία Ανώνυμη Εταιρεία. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε ενέργεια που θα κάνουμε. Όλα θα γίνουν στο πλαίσιο που πρέπει με νόμιμο τρόπο και διαφάνεια».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
